58 empreses formaran el primer grup de compra agregada d’energia de Rubí

Imagen noticia
Un grup de famílies d’alumnes de l’Escola de Música demana la baixada dels preus del centre
19 de junio de 2018
Imagen noticia
El PDeCAT demana més accions per combatre l’incivisme i el ‘botellón’
21 de junio de 2018

58 empreses formaran el primer grup de compra agregada d’energia de Rubí

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, ha impulsat un grup de compra agregada d’energia per a empreses i comerços. A través d’aquest grup de compra agregada d’energia es realitzarà una licitació electrònica el 21 de juny que gestionarà la consultora energètica i mediambiental BioQuat. El grup està format per 58 empreses de Rubí, amb 70 punts de subministrament, que licitaran per un volum d’energia de 28 GWh. El grup contractarà energia 100% renovable com ho fa des del 2013 l’Ajuntament de Rubí. S’estima que les empreses del sector industrial estalviaran entre un 5 i un 10% de la seva despesa energètica, mentre que els comerços i les pimes poden estalviar entre un 20 i un 30% de la seva factura energètica.

Disset comercialitzadores d’energia interessades van assistir dijous de la setmana passada a una reunió informativa a l’Ajuntament de Rubí. L’equip del projecte Rubí Brilla i responsables de la gestora del grup de compra han explicat als assistents el procediment de la compra agregada d’energia: la subhasta electrònica serà de preu invers, és a dir, partirà d’un preu mínim i les comercialitzadores hauran de fer les seves ofertes a preus iguals o més baixos dels que proposa el grup. Un cop s’acabi la subhasta electrònica i s’hagin fixat els preus, cada empresa signarà un contracte personal i individualitzat amb la comercialitzadora adjudicatària.

En el plec de clàusules per a la licitació es valorarà el preu, l’origen de l’energia, que ha de ser 100% renovable, i el fet que les comercialitzadores ajudin a les empreses a desenvolupar projectes d’autoconsum i de mobilitat elèctrica.

El regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha afirmat que estan «molt satisfets de la resposta del teixit empresarial a la proposta de Rubí Brilla. Les empreses han sabut veure que la compra agregada d’energia els permetrà reduir el cost de la factura elèctrica i ser més respectuosos amb el medi ambient i això els farà ser també més competitius».

Els plecs i la subhasta electrònica es renovarà de manera anual per tal de tornar a millorar preus i condicions contractuals.