Acord per desconvocar la vaga dels treballadors de FCC

Imagen noticia
La zona d’aparcament de rotació al centre es posarà en marxa al febrer
22 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Tot a punt per la representació d’Els Pastorets, que enguany arribaran al públic a través d’Internet
24 de diciembre de 2020

Acord per desconvocar la vaga dels treballadors de FCC

Imagen noticia

Els treballadors de FCC, que s’encarreguen de la neteja viària i la recollida de residus a Rubí, han arribat a un acord amb l’empresa per desconvocar la vaga indefinida que havien iniciat el diumenge a la nit. Així, els treballadors han tornat a la feina i a poc a poc la ciutat ha retornat a la normalitat després de quatre dies amb bosses d’escombraries acumulades als carrers de la ciutat.

En un comunicat, el comitè d’empresa ha demanat disculpes als rubinencs pels efectes causats de la vaga i ha agraït la comprensió i el suport dels representants polítics de l’Ajuntament, que han mediat per aconseguir l’acord.

Després d’aquest acord, s’ha pogut signar el conveni col·lectiu que la plantilla venia demanant des del 2017 i que no podia executar perquè des del 2015 l’empresa estava prestant els serveis a l’Ajuntament de Rubí sense un contracte vigent. A principis del 2020, FCC va signar el nou contracte amb el consistori i es van iniciar les negociacions per un nou conveni amb els treballadors, però amb la pandèmia van quedar aturades. Un cop superat l’estat d’alarma, el comitè d’empresa va denunciar que FCC no tenia cap intenció de negociar el conveni i que s’estaven produint canvis d’horari i organitzatius improcedents, motiu pel qual els treballadors van anunciar la vaga indefinida.