Activat el nivell 3 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendis forestals

mossos
Dos rubinencs, detinguts per un presumpte delicte de temptativa d’assassinat en una narcocasa
12 de juliol de 2021
Millora asfalt calçades Rubí
1,7 milions d’euros per millorar l’estat de les calçades a tota la ciutat
13 de juliol de 2021

Activat el nivell 3 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendis forestals

Rubí es troba a la zona de nivell 3 per risc elevat d’incendi forestal.

La Generalitat de Catalunya ha activat avui la fase 3 del Pla Alfa a Rubí i a una quarantena de municipis més de diverses comarques davant l’elevat risc d’incendi forestal. Protecció Civil fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada.

El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori davant de les situacions de perill d’incendi que es produeixin. Es gradua en una escala de quatre nivells operatius i Rubí ara mateix està en el tres.

En aquesta fase, queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes a les àrees de lleure. Se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural. Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d’incendi.

Segons Protecció Civil, cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum. Des de dissabte passat, les associacions de voluntaris de Protecció Civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

Deixa un comentari