Alcaldes i alcaldesses del Vallès reclamen a la Generalitat més presència de Mossos d’Esquadra als municipis

El Palamós mostra el seu poder a Can Rosés i s’imposa al Rubí
11 de octubre de 2019
Imagen noticia
Ofrena floral a la verge per les Festes del Pilar
15 de octubre de 2019

Alcaldes i alcaldesses del Vallès reclamen a la Generalitat més presència de Mossos d’Esquadra als municipis

Imagen noticia

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han reclamat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, una major dotació i presència d’efectius dels Mossos d’Esquadra als seus municipis per poder millorar la sensació de seguretat ciutadana. Així ho van transmetre durant una reunió que van mantenir divendres passat amb el conseller i amb la comissària sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Alícia Moriana.

Durant la trobada, que va tenir lloc a petició del Consell Comarcal, Buch va expressar la voluntat d’incrementar els efectius de la policia catalana al Vallès en «la mesura de les possibilitats que permetin les noves promocions que s’han convocat des de la conselleria». El conseller d’Interior va reconèixer que el cos dels Mossos no té actualment suficients efectius i va assenyalar que «estem recuperant a marxes forçades el nombre d’agents que hauria de tenir, amb dues promocions de 1.500 mossos, tot i no ser els agents que haurien de ser segons es va marcar a la Junta de Seguretat de Catalunya».

Buch va afegir que en les properes promocions s’abordaran els números en funció de les realitats delictives i les condicions que hi hagi a cada territori. També va explicar que actualment el cos dels Mossos d’Esquadra dedica moltes hores a l’operatiu antiterrorista, mentre que també s’ha dedicat un 17,5% de les hores en un pla operatiu específic contra els robatoris amb força a interior de domicilis.

El responsable d’Interior també va admetre que s’ha registrat un augment dels fets delictius del 2,3% a la comarca, però que aquesta xifra està molt per sota de l’increment que s’ha registrat a Catalunya, que és del 6,3%.

D’altra banda, segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, també es va posar sobre la taula que el paper que han de tenir en el futur les Policies Locals i la seva coordinació amb els Mossos d’Esquadra, una col·laboració que «en aquests moments es valora molt positivament i que s’espera es pugui intensificar molt més en els propers anys».