Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang

Imagen noticia
Es millorarà la difusió de les ofertes de treball a l’Ajuntament a proposta de C’s
21 de febrero de 2018
Imagen noticia
La pacificació dels carrers de centre: un impuls decisiu pel comerç local
23 de febrero de 2018

Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang

Imagen noticia

Sota el lema de ‘Cada gota compta’, alumnes del Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, han organitzat una campanya de donació de sang per conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquest gest gratuït i solidari que pot salvar una vida.

La iniciativa va sorgir després d’una visita de l’alumnat al Banc de Sang, en el marc de l’assignatura Promoció de la Salut, a partir de la qual van decidir dur a terme la campanya de sensibilització, que culminarà amb una jornada de donació de sang l’1 de març a les instal·lacions d’aquest centre educatiu rubinenc.

Erica Machacón i Sara Santiago, dues de les alumnes que participen en el projecte, expliquen que «volem aconseguir que tant els ja donants, com aquells que no ho han fet mai, s’impliquin i participin». En aquest sentit, les dues alumnes insisteixen que «hem après que la sang no es pot regenerar i que en determinades situacions com un accident, una cirurgia o algunes malalties, tots en podem necessitar». Així, la Sara reconeix que «jo no m’ho havia plantejat mai, però ara sóc conscient que és molt necessari i que pot salvar vides».

Per tal de fer arribar el seu missatge a la ciutadania, des del gener, l’alumnat ha dissenyat accions en funció de diferents sectors de la població, a partir de grups d’edat. Així, han organitzat activitats infantils com titelles per tal que els nens i nenes transmetin a les seves famílies la importància de la donació de sang o xerrades a clubs esportius dirigides a joves i adolescents, entrenadors i les seves famílies, entre altres. També han editat díptics i cartells i estan promocionant la jornada a través de les xarxes socials.

La prova de foc per veure si tot l’esforç i la il·lusió del jovent dona els seus fruits serà dijous vinent. La jornada de donació serà de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores de la tarda a l’edifici del carrer Sant Sebastià, 34. L’equip mèdic del Banc de Sang s’encarregarà de la part mèdica i les extraccions, mentre l’alumnat continuarà treballant en la captació de nous donants.