Ànnia García serà l’alcaldable de la coalició En Comú Podem

Imagen noticia
Condis obrirà un supermercat dins del Mercat Municipal
5 de marzo de 2019
Imagen noticia
Arriba a Rubí el FemPop, un festival musical protagonitzat per dones
7 de marzo de 2019

Ànnia García serà l’alcaldable de la coalició En Comú Podem

Imagen noticia

Catalunya en Comú i Podem han formalitzat la seva candidatura conjunta per a les eleccions municipals de maig. La coalició ha decidit que Ànnia García, candidata dels comuns, sigui l’alcaldable de la formació política que es presenta a les eleccions «amb la intenció de guanyar-les».

Els comuns i Podem han formalitzat aquesta setmana l’acord, tot i que encara resten alguns detalls com ara el finançament de la campanya o la configuració de la resta de la llista. La candidata ha manifestat que la relació entre les dues forces és «natural» i que no és fruit de converses prèvies, sinó «de tot un any de treball».

L’acord inclou que el candidat de Podem, Andrés Medrano, sigui el número dos de la llista d’En Comú Podem, qui ha explicat que les eleccions municipals són només la confirmació d’un projecte de col·laboració entre les dues forces: «Ja hem col·laborat junts a les autonòmiques i les generals, on un de cada tres vots apostava pel nostre projecte».

Preguntat per un possible pacte postelectoral amb el PSC, Medrano ha dit que «el del PSC és un projecte esgotat», però que la candidatura En Comú Podem que pretén «bastir ponts» i fugir de «l’actual clima de frontisme innecessari». Alhora, ha apel·lat al votant socialista: «Apel·lem al votant del PSC i d’esquerres que creu que les coses es poden fer diferents i que voten el PSC perquè confien en el seu projecte social». També ha acusat els socialistes de tenir un govern «sustentat en runes de partits, trànsfugues i la pura dreta».