Aprovat el Pla de Mobilitat del Vallès, que contempla l’estació de la Llana i un carril bici fins a Terrassa

marihuana
Una plantació de marihuana descoberta gràcies a una espurna elèctrica
22 de febrero de 2021
60 anys museu vallhonrat
El Museu Vallhonrat presenta un llibre commemoratiu del 60è aniversari
23 de febrero de 2021

Aprovat el Pla de Mobilitat del Vallès, que contempla l’estació de la Llana i un carril bici fins a Terrassa

L’estació d’FGC de la Llana és una demanda històrica de la ciutat. / Mariona López (Arxiu)

El Pla de Mobilitat del Vallès ha quedat aprovat després de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Es tracta d’un document que contempla prop d’una setantena d’actuacions per promoure la mobilitat sostenible, eficient i segura, apostant pel transport públic i els vehicles no motoritzats, segons el departament de Territori i Sostenibilitat.

El Pla de Mobilitat recull l’objectiu de dur a terme la construcció de la segona estació de FGC a La Llana i d’impulsar una plataforma reservada al bus urbà amb un trajecte que cobreixi Rubí-Sant Cugat-Cerdanyola. També està previst impulsar un intercanviador entre l’estació de la línia R8 de Renfe de Rubí i l’estació d’FGC d’Hospital General.

Pel que fa a la mobilitat sostenible, preveu construir dos carrils bicicleta interurbans amb origen i destí a la ciutat: Rubí-Terrassa i Rubí-Sant Cugat-UAB.

En relació al transport privat, el document contempla una millora de la C-1413a al seu pas per Rubí i Sant Quirze. A banda d’això, a través d’una vinyeta que hauria de substituir els peatges, es contempla que el pas per la C-16 amb la BP-1503 i la C-1413 substitueixin la ronda de Rubí.

Millores a la comarca

El pla traça una línia ferroviària entre Sabadell i Granollers, la construcció de 10 noves estacions, l’increment de les freqüències de l’R8 i el perllongament de la línia fins a Sant Celoni i Vilafranca del Penedès. A més, l’R1 es perllongarà fins a la UAB, es construirà el nou túnel de Montcada i Reixac, es desdoblarà l’R3 i s’impulsaran aparcaments en estacions ferroviàries.

El Pla de Mobilitat preveu incrementar les freqüències de pas a l’R8. / Arxiu

També en l’àmbit del transport públic, es preveu una millora en l’estructuració i la potenciació dels busos interurbans. A més dels que tenen origen o sortida a Rubí, es posaran en marxa els corredors Terrassa-Sabadell-Granollers i Sant Cugat-Cerdanyola, entre altres.

Pel que fa a la xarxa viària, es preveu l’ampliació de la capacitat de vies com la C-58, la C-17 i el corredor AP-7/B-30. També s’incorporen estudis de velocitat variable per a la millora de la gestió del trànsit al corredor AP-7/C-58/C-33 i Bus VAO.

En la mobilitat sostenible, es preveu la posada en marxa de 150 km de vies pedalables que tinguin continuïtat en la trama urbana dels diferents municipis. Per aquest motiu, també es construiran aparcaments segurs a les estacions de transport públic.

Per últim, en l’apartat del transport de mercaderies, l’objectiu és disminuir el pas de camions pel Vallès quan entri en funcionament el corredor ferroviari del mediterrani i amb les noves terminals intermodals de mercaderies com la de La Llagosta.