Arriba el moment de l’Escola del Bosc

Imagen noticia
Programa de mobilitat entre el Torrent dels Alous i un institut de Grenoble
12 de marzo de 2020
Imagen noticia
Rubí prohibeix l’accés als parcs infantils
14 de marzo de 2020

Arriba el moment de l’Escola del Bosc

Rubí és una ciutat reivindicativa i els rubinencs i rubinenques mai no defallim en les nostres demandes, que són necessitats i que busquen fer una ciutat millor per a tothom. Una d’aquestes reivindicacions, de les més antigues i recurrents, és la de la construcció d’un edifici per a l’Escola del Bosc.

Fa més de deu anys que la Generalitat de Catalunya es va comprometre, com li correspon competencialment, a construir una escola digna a Ca n’Oriol. L’Ajuntament va cedir els terrenys l’any 2006. Es va fer un avantprojecte que va quedar descartat per les retallades de la Generalitat el 2010. I va començar la lluita.

Al mandat anterior, el govern municipal es va comprometre a aportar els recursos necessaris per fer possible que els barracons passessin a la història definitivament. I no ens hem mogut ni un centímetre d’aquesta posició.

No ens movem perquè sabem que l’Escola del Bosc té un gran projecte, una forta i unida comunitat educativa que dona suport a l’equip directiu. Rubí està orgullosa de tenir centres punters pel que fa a la innovació pedagògica, centres en què s’emmirallen escoles d’altres territoris. És el cas del Bosc, que ha vençut totes les dificultats que suposa viure i desenvolupar la tasca docent en barracons.

La comunitat educativa del Bosc és reivindicativa, sí, però també molt i molt pacient. Deu anys en barracons són molts anys.

Tenim nens i nenes, tenim un gran projecte educatiu: volem el nostre edifici; no només serà nostre, també serà un punt de trobada per a les famílies del barri, i per tant, serà patrimoni de tots els ciutadans i ciutadanes.

Ara ha arribat el moment. Després de mesos de negociacions, la Generalitat inclourà l’edifici del Bosc al seu pla de construccions de l’Infracat, i per tant, començarà la licitació i redacció de projecte i finalment, la seva execució. L’Ajuntament de Rubí aportarà el 10% del total de l’obra, la qual cosa posarà l’Escola El Bosc com a prioritat davant d’altres centres d’altres municipis. Aviat es farà la signatura del conveni, però el camí ja està iniciat i comencem el compte enrere per tenir una nova escola a la ciutat, tot i que amb un projecte ja consolidat i reconegut. És el que es mereix la comunitat educativa del Bosc i la ciutat de Rubí.