ASAV inicia una campanya de donacions per comprar aliments bàsics per fer front a un augment de casos

Imagen noticia
Un espai web amb tota la informació sobre l’FP substitueix la jornada anual
8 de junio de 2020
Imagen noticia
El Gremi de Restauradors de Rubí calcula que un 25% dels negocis no podrà tornar a obrir
10 de junio de 2020

ASAV inicia una campanya de donacions per comprar aliments bàsics per fer front a un augment de casos

Imagen noticia

L\’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) ha posat en marxa una campanya de donacions amb la intenció de comprar aliments bàsics per a les persones més necessitades de la ciutat. L\’entitat s\’ha vist obligada a sol·licitar més ajuts després que hagi augmentat el nombre de famílies ateses durant les darreres setmanes. Segons explica l\’entitat, des que va començar la crisi sanitària, hi ha 200 persones més que han buscat l\’ajut d\’ASAV per alimentar-se.

L\’entitat compta amb donacions de Mercabarna, del Banc dels Aliments de Catalunya, de diferents ajuts europeus i donacions anònimes, però també de comerços locals. La perruqueria Natural Matrix ha impulsat una iniciativa i per cada servei superior als 10 euros destina part dels diners a comprar menjar, amb l\’ajut, tant econòmic com d\’aliments del Condis La Serreta. D\’aquesta forma, en només una setmana, la perruqueria va poder fer una compra d\’un gran lot de productes, ja que a més de la donació de l\’establiment, els clients també van decidir fer donacions econòmiques i d\’aliments. La donació d\’aliments a ASAV es farà cada quinze dies.

La impulsora d\’aquesta iniciativa, Sandra Miller, anima la resta de comerços de la ciutat a sumar-se a les donacions: \»Volem que més comerços de Rubí s\’uneixin, és una situació difícil per tots, però hi ha persones que estan en una situació molt complicada i a vegades un paquet de sal, de sucre o cinquanta cèntims poden ajudar algú a alimentar-se o a donar menjar els seus fills, crec que ens hem de posar en el seu lloc\».

D\’altra banda, el Centre Rubinenc d\’Alternatives Culturals (CRAC), també està recollint aliments bàsics i productes per a nadons, principalment bolquers de les talles 3, 4 i 5. El material es lliura a les entitats Càritas i Franter Nadal, que les fa arribar a col·lectius vulnerables. La recollida d\’aliments i productes es fa tots els dijous de 19 h a 21 h a la seu del CRAC, al carrer Sant Joan.

El Banc d\’Aliments de Catalunya va alertar a principis de maig que havia augmentat un 30% la demanda d\’aliments de persones vulenrables.