L’Ajuntament comença els tràmits per la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Imagen noticia
Un espai web amb tota la informació sobre l’FP substitueix la jornada anual
8 de junio de 2020
Imagen noticia
El Gremi de Restauradors de Rubí calcula que un 25% dels negocis no podrà tornar a obrir
10 de junio de 2020

L’Ajuntament comença els tràmits per la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha començat els tràmits per redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un document de planejament general de la ciutat que ha de substituir el Pla General d’Ordenació (PGO) vigent, que data del 1981 i que incorpora algunes modificacions del 1987.

El consistori ha intentat diverses vegades aprovar un nou planejament urbanístic per tal de donar resposta als canvis demogràfics, industrials i socials del municipi. El govern d’Iniciativa per Catalunya ho va intentar el 1997 i el 2002 sense èxit i l’executiu del Partit dels Socialistes de Catalunya va provar-ho de nou el 2008. Aquest cop el document va arribar a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, que va tombar el text per deficiències. En el darrer mandat, l’equip de govern socialista va intentar refer el text i tornar-lo a presentar, però no va tenir prou suports al plenari. Ara, per unanimitat de tots els grups municipals, l’Ajuntament torna a començar els treballs d’un nou POUM que s’allargarà, com a mínim, fins al proper mandat. Tot i això, l’Ajuntament afirma que el nou planejament no parteix de zero, perquè ja disposa de molta documentació prèvia.

La redacció del nou planejament s’ha iniciat amb un procés per licitar una consulta preliminar de mercat, un treball que permetrà obtenir dades reals sobre quin és el mercat en aquest sector, quines són les capacitats dels proveïdors actuals i quina és l’evolució dels preus, de forma que es pugui informar els operadors econòmics dels requisits que s’exigiran per concórrer al procediment. En definitiva, es tracta d’un sondeig previ que permetrà licitar un contracte amb condicions adients per tal que un equip redactor extern es faci càrrec de les tasques de redacció del POUM de Rubí. És una mesura prevista per la Llei de contractes del sector públic per tal d’obtenir dades reals i els detalls es poden consultar a la web de contractació pública de la Generalitat.
L’adjudicació pública dels treballs de redacció del POUM està prevista a partir del 2021.