Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana

Imagen noticia
Activitat a la Biblioteca per celebrar el Dia de la Mediació
23 de enero de 2020
Imagen noticia
Milers de rubinencs gaudeixen de la tradicional rua dels Tres Tombs
27 de enero de 2020

Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana

Imagen noticia

La Generalitat de Catalunya ha emès un avís preventiu de contaminació a la conurbació de Barcelona, que inclou Rubí, per la intrusió de pols africana. Aquesta arribada de pols afavoreix que se superin els límits de partícules i es preveuen nivells entre moderats i alts de partícules PM10 durant els dies vinents.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l\’avís.
Per tal de reduir la contaminació, la Generalitat recomana reduir els desplaçaments en vehicle privat, utilitzar el transport públic, realitzar els trajectes a peu o en bicicleta, utilitzar el cotxe compartit, realitzar una conducció eficient o regular la climatització de les llars.

Els municipis afectats per aquestes mesures en un primer moment eren tots els inclosos en la Zona de Protecció Especial de l\’Ambient Atmosfèric de la conurbació de Barcelona, però ara l’avís s’ha estès també a la resta de Catalunya. Els nivells de la qualitat de l\’aire es poden consultar a temps real a través de l\’aplicació gratuïta AireCat. En el cas de Rubí, el nivell de qualitat de l\’aire aquest divendres és regular, especialment per la concentració de PM10.