L’Ajuntament vol retirar la línia d’alta tensió de Can Fatjó durant aquest mandat

Imagen noticia
Activitat a la Biblioteca per celebrar el Dia de la Mediació
23 de enero de 2020
Imagen noticia
Milers de rubinencs gaudeixen de la tradicional rua dels Tres Tombs
27 de enero de 2020

L’Ajuntament vol retirar la línia d’alta tensió de Can Fatjó durant aquest mandat

Imagen noticia

El govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), té la intenció de traslladar les línies d’alta tensió de l’avinguda de Can Fatjó durant aquest mandat. El desembre del 2018, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ja es va comprometre a fer possible el trasllat de les línies d’alta tensió amb la intenció que aquest es pogués començar a executar el 2022. Per això, el febrer del 2019 va mantenir una trobada amb Red Eléctrica Española per posar en marxa el projecte.

Ara, l’Ajuntament ha tornat a reunir-se amb Red Eléctrica Española per traslladar-li una proposta de finançament en tres anys i seguir avançant per la retirada de les línies: «Treure la línia elèctrica de Can Fatjó és un compromís ferm de l’equip de govern», ha explicat Martínez, que calcula que la línia es podrà traslladar abans del 2023: «Espero que puguem veure tancada aquesta cicatriu històrica de Rubí durant aquest mandat».

L’administració local continua treballant en la proposta d’execució del projecte, que es va iniciar el febrer de l’any passat, però que encara no està enllestida. Un cop estigui redactada la proposta, haurà de ser validada per Red Eléctrica Española.

L’Ajuntament de Rubí finançarà en solitari el projecte de trasllat de les línies, tot i que el 2006 l’Institut Català de l’Energia es va comprometre a sufragar el 80% dels costos del trasllat a través d’un conveni. Un cop acabin les obres, el consistori té previst demanar a la Generalitat la part que li correspon del cost de l’actuació. Es calcula que el trasllat suposarà una inversió d’entre 6,5 i 7 milions d’euros.