Avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire per l’elevat nivell de partícules

La Biblioteca exposa una escultura d’edRa dedicada a les persones discapacitades
18 de enero de 2022
Elena Ruiz guanya el premi a l’esportista catalana amb més projecció
18 de enero de 2022

Avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire per l’elevat nivell de partícules

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha activat un avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire pels elevats nivells de PM10 a la Zona de Protecció Especial, on està inclosa la ciutat de Rubí.

La mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dilluns han estat superiors al valor de 50 μg/m³ en dues estacions de mesurament de la zona i la previsió indica que els nivells es mantindran elevats. A més, es podria superar aquest valor diari durant aquest dimarts, ja que la situació d’estabilitat atmosfèrica persistirà i les condicions de dispersió no milloraran.

Les recomanacions de les autoritats davant d’aquests episodis són realitzar els trajectes a peu o en bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, així com utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments en vehicle privat. En cas d’agafar algun vehicle, realitzar una conducció eficient per reduir al màxim la contaminació i optar pel vehicle més eficient en cas de disposar de més d’un. Pel que fa a la llar, reduir la climatització, abaixant la temperatura i assegurar el bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES