La Biblioteca exposa una escultura d’edRa dedicada a les persones discapacitades

Òmnium busca voluntaris per orientar joves i ajudar-los a trobar oportunitats
18 de enero de 2022
Avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire per l’elevat nivell de partícules
18 de enero de 2022

La Biblioteca exposa una escultura d’edRa dedicada a les persones discapacitades

La Biblioteca acull des de fa uns dies ‘La sabata de l’[email protected]’, una escultura realitzada per l’Escola d’Art i Disseny (edRa) en el marc dels actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional del 2019.

Es tracta d’una escultura inspirada en l’expressió “posar-se en les sabates de l’altre” i pretén simbolitzar l’empatia envers els ciutadans que tenen discapacitat.

Fa tres anys, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, un grup d’infants i persones adultes de diferents entitats i serveis de l’àmbit es van trobar a edRa per modelar amb fang tot un seguit de sabates, cadascú segons el seu gust. Entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè l’escola la reproduís en gran format. La sabata es va poder veure durant la celebració de l’efemèride a la plaça del Doctor Guardiet, al costat de la resta de peces originals.

Ara, un cop restaurada, l’escultura arriba a la Biblioteca per seguir promovent la visibilitat i comprensió de les persones amb discapacitat.

L’obra vol fer reflexionar la cituadania sobre la necessitat de posar-se en el lloc de les persones amb discapacitat, per ser més consicents i responsables a l’hora de construir una societat més inclusiva.

La sabata quedarà exposada durant uns mesos a la Biblioteca i després passarà per altres equipaments de la ciutat.