Baixa el contagi de covid, però augmenta el nombre d’ingressos

Imagen noticia
L’Ajuntament engega un sistema de vals de descompte per promoure el consum al comerç local
19 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Campanyes solidàries d’entitats rubinenques de cara al Nadal
23 de noviembre de 2020

Baixa el contagi de covid, però augmenta el nombre d’ingressos

Imagen noticia

Les dades epidemiològiques de Rubí indiquen que la ciutat va pel bon camí per contenir el coronavirus, tot i que encara es perceben les conseqüències de l’augment espectacular de l’octubre, concretament en l’augment dels ingressos hospitalaris.

Ara mateix, segons les dades del Departament de Salut, hi ha 37 rubinencs ingressats amb covid-19, set més que la setmana passada. A més, durant la darrera setmana han mort dues persones més per la malaltia, de les quals una vivia en una residència, i ja són 120 les defuncions per coronavirus a Rubí.

Pel que fa als indicadors de la pandèmia, són molt positius. L’índex de creixement potencial és de 232 (-372), la velocitat de reproducció de la malaltia és de 0,53 (-0,25) i la incidència acumulada durant els darrers catorze dies és de 456 (-324).

Entre el 9 i el 15 de novembre s’han detectat 114 casos de covid-19, set en residències, i ja són 3.203 el nombre de positius des de l’inici de la pandèmia. La mitjana d’edat de les persones positives actualment és de 43 anys i el 62% són dones.

Pel que fa a les dades a Catalunya, en els darrers dies s’han detectat 16.105 nous positius. Hi ha 2.300 persones ingressades, de les quals 553 a l’UCI.

Reducció de la incidència a les escoles
La incidència del coronavirus a les escoles ha disminuït radicalment durant els darrers dies, arran de les mesures preses en les últimes setmanes, així que el nombre de grups d’alumnes confinats s’ha reduït. Segons l’Ajuntament, a l’institut La Serreta hi ha tancat un grup de 3r d’ESO; al Duc de Montblanc, un grup de 2n de Batxillerat; i a L’Estatut, un grup de 1r de Batxillerat. A més, al Pau Casals hi ha tancat un grup de 5è de Primària i la Balmes un grup de Cicle Formatiu de Grau Superior.