Baixa participació a la primera jornada presencial del procés participatiu del parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia
Els èxits de l’esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d’Or
10 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Nova programació de concerts a l’Espai 1413 del Centre Cívic del Pinar
13 de noviembre de 2018

Baixa participació a la primera jornada presencial del procés participatiu del parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia

L’Ajuntament va celebrar aquest dissabte al parc de Ca n’Oriol una primera jornada de participació ciutadana per recollir idees de cara al procés participatiu on es decidirà la millora i ampliació d’aquest espai verd de Rubí. Desenes de persones es van anar acostar durant tot el dia a les paradetes informatives per preguntar sobre el funcionament del procés i proposar algunes accions beneficioses pel parc, tot i que finalment no es van celebrar alguns tallers de debat que estaven previstos degut a la baixa participació, principalment el del matí. El procés ciutadà es troba actualment en fase de recollida de propostes, que es poden fer també de forma digital al portal https://participa.rubi.cat/ o en futures.

Les propostes ciutadanes es divideixen en cinc eixos: activitats i equipaments del parc, accessibilitat i connexió, valors patrimonials i paisatgístics del parc, sostenibilitat, manteniment i civisme al parc. Diversos membres de la Fundació Ferrer i Guàrdia, entitat encarregada de dinamitzar el procés participatiu, estaven repartits a les carpes instal·lades al voltant de Ca n’Oriol per comentar idees recollides del portal de participació digital, Rubí Participa.

Algunes d’aquestes idees són el manteniment i millora de l’era i les zones agrícoles, la reforestació amb diverses espècies autòctones, la instal·lació de mobiliari com bancs, papereres i fonts, la instal·lació d’enllumenat intel·ligent, la senyalització dels camins i espais d’interès del parc, l’increment de zones de joc infantil, d’activitat esportiva, pícnic i zones per a gossos, ampliar l’espai d’aparcament i la connexió en transport públic amb altres punts de la ciutat, utilitzar materials ecològics per a les noves instal·lacions i dispositius d’eficiència energètica, etc.

La jornada a l’aire lliure també va comptar amb l’actuació musical de Jazzul Trio, activitats d’animació infantil i jocs tradicionals, i visites guiades sobre la història de Ca n’Oriol.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va participar en la jornada juntament amb gran part de l’equip de govern. Martínez va destacar com a «fet positiu poder tenir aquesta oportunitat de veure els cinc eixos al voltant de l’ampliació i millora del parc de Ca n’Oriol». La màxima responsable municipal va afirmar que el parc és un espai molt important pels veïns i veïnes de Rubí i «que vol ser un parc cèntric i urbà de referència».