L’Ajuntament presenta a la ciutadania el Pla local d’infància

Imagen noticia
Els èxits de l’esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d’Or
10 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Nova programació de concerts a l’Espai 1413 del Centre Cívic del Pinar
13 de noviembre de 2018

L’Ajuntament presenta a la ciutadania el Pla local d’infància

Imagen noticia

El Castell va ser la ubicació triada per l\’Ajuntament de Rubí per presentar el Pla local d\’infància i adolescència 2018-2021, que es va provar el juny al Ple per unanimitat. Es tracta d\’un document que proposa una vintena d\’accions prioritàries amb la intenció de millorar la situació de la infància i l\’adolescència al municipi.

A la presentació, hi van acudir l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, la directora general d\’Atenció a la Infància i l\’Adolescència de la Generalitat, i el gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz. Durant la presentació, l\’alcaldessa va reiterar que la infància és una prioritat del mandat: \»Els infants són la referència inequívoca del Rubí que volem: un municipi acollidor, respectuós amb la diversitat i on tothom tingui les mateixes oportunitats\». També la regidora Marta García va defensar el pla, que considera que dona a la ciutat l\’oportunitat de \»ser una ciutat pensada des dels infants i per als infants, des del treball en xarxa i amb la participació com a estratègia imprescindible\».

Entre les accions concretes que el pla vol desenvolupar, hi ha la promoció d\’hàbits i estils de vida saludables, equilibrats i constructius; el foment de la igualtat en l\’accés a l\’educació, l\’esport, la cultura i el lleure; treballar per un entorn segur en l\’àmbit social, educatiu i familiar; potenciar la participació activa a la comunitat; i reforçar o consolidar el treball en xarxa.

Activitats pel Dia Universal dels Drets dels Infants
Rubí, que forma part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d\’Unicef, és un dels municipis catalans que compta amb un Consell dels Infants i Adolescents. I entre altres iniciatives relacionades amb els infants, celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància amb diverses activitats.

Així, el 18 de novembre està prevista una gran festa a la plaça de la Nova Estació entre les 10.30 i les 13.30 hores. Els infants podran gaudir d\’inflables i altres jocs per compartir amb família i se servirà una xocolatada a primera hora. A més, hi haurà un concert de les corals infantils i juvenils dels centres educatius, dirigides pel professorat de l\’Escola de Música Pere Burés, que interpretaran diverses cançons pop intercalades amb textos de l\’escriptora local Montse Flores i relacionats amb la protecció de la infància. El moment culminant de la commemoració arribarà amb la lectura del manifest del Dia Universal dels Drets de la Infància, a càrrec del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí.

També hi haurà activitats als barris, concretament al Pinar i a Ca n\’Oriol. El 19 de novembre davant del Centre Cívic del Pinar hi haurà tallers, jocs i una xocolatada entre les 17 i les 19.30 hores a càrrec de l\’Associació Compartir-Grup Social Marista i l\’Associació de Veïns del Pinar. I el 20 de novembre la plaça de Ca n\’Oriol acollirà tallers, jocs i una xocolatada organitzats per les entitats del barri de 17 a 19 hores.