Banderes a mig pal a l’Ajuntament de Rubí per homenatjar les víctimes de les Rambles

Imagen noticia
La Festa Major Petita de Sant Roc se celebrarà del 5 al 8 de setembre amb la cultura popular i tradicional com a protagonista
14 de agosto de 2019
Imagen noticia
El Racó del Llibre encetarà un club de lectura a la tardor
20 de agosto de 2019

Banderes a mig pal a l’Ajuntament de Rubí per homenatjar les víctimes de les Rambles

Imagen noticia

Coincidint amb el segon aniversari de l’atemptat de La Rambla, aquest dissabte l’Ajuntament de Rubí abaixarà a mig pal les banderes de l’edifici consistorial en record i solidaritat amb les víctimes rubinenques. «Rubí va ser un municipi fortament colpejat per aquesta tragèdia. El record del Xavi i el Paco el tenim molt viu i no volem que s’esvaeixi; com tampoc volem oblidar les lliçons apreses enmig d’aquest dolor: que el terrorisme no ens pot aturar i que Rubí, com Barcelona o Cambrils, és una ciutat de pau», ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Ana M. Martínez Martínez.

El 17 d’agost de 2017, una furgoneta va irrompre a la part alta de les Rambles i va atropellar les persones que hi passejaven en aquell moment, causant 14 morts i més d’un centenar de ferits ─a banda d’una altra víctima mortal interceptada pels terroristes mentre fugien. Dos rubinencs, un d’ells un nen de 3 anys, van perdre la vida a l’atemptat i altres dos en van resultar ferits.

Poques hores després d’aquest atac, Cambrils va viure una segona acció violenta que es va saldar amb una persona morta.

Aquest dissabte al matí hi haurà un petit acte d’homenatge a les víctimes a Barcelona. Per desig exprés de les persones afectades, serà una celebració discreta, consistent en un minut de silenci i una ofrena floral al mosaic de Joan Miró.