Cada dia es presenten cinc denúncies per violència masclista a la comarca

Imagen noticia
L’Ajuntament dona suport a la plantilla de Continental davant d’un futur incert
22 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Comencem a caminar? T’hi apuntes?
26 de noviembre de 2019

Cada dia es presenten cinc denúncies per violència masclista a la comarca

Imagen noticia

Cada dia es presenten al Vallès Occidental cinc denúncies per violència contra les dones, segons recull un informe fet públic pel Consell Comarcal i elaborat per l’Observatori comarcal. Aquest informe també recull que sis de cada deu sol·licituds d’ordres de protecció a víctimes de violència de gènere a la comarca són denegades, un 60,4%. Una dada que és notablement superior que la de l’àmbit provincial (47%), Catalunya (46,2%) i en particular l’estat espanyol (29,8%). L’any 2018 es van tramitar 442 ordres de protecció a víctimes de violència de gènere als jutjats i tribunals dels partits judicials del Vallès.

Pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, «la xifra de 5 denúncies al dia a la comarca ens preocupa molt, però també ens preocupa que disminueixen el nombre de sol·licituds d’ordres de protecció i que, de les demanades, se’n deneguin el 60%». Per a Giménez, no s’estan aplicant els mateixos criteris al Vallès Occidental que a la resta de Catalunya i Espanya i «hem de ser capaços de corregir aquesta situació». En aquest sentit, apunta que no pot ser que des de les administracions es demani a les dones que siguin valentes i denunciïn la violència i després aquestes no trobin el suport de l’administració.

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona, ha destacat que el Servei d’Informació i Atenció a les dones del Vallès Occidental va atendre l’any passat 1.590 dones que patien algun tipus de violència de gènere i el 98% de les trucades a la línia d’atenció contra la violència eren per violència psicològica.

Cal recordar que el 2018 dues dones van ser assassinades a la comarca, una d’elles a Rubí, víctimes de la violència de gènere. Des de principis d’any, hi ha hagut dues noves víctimes. L’any 2018 es van registrar 2.027 denúncies per violència de gènere al Vallès Occidental, 8 de cada 10 van ser a partir d’atestats policials amb denúncia de la pròpia víctima, i es van dictar 179 sentències per violència de gènere, de les quals el 86,6% van ser condemnatòries.