Comencem a caminar? T’hi apuntes?

Imagen noticia
Rubí commemora el Dia internacional contra la violència masclista amb diversos actes
25 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Rubí Solidari, reconeguda pel Col·legi d’Advocats de Terrassa per la seva tasca en la defensa dels drets humans
27 de noviembre de 2019

Comencem a caminar? T’hi apuntes?

Imagen noticia

Cinc propostes concretes, cinc propostes valentes que poden ser de consens i que han de permetre assolir els reptes de ciutat per a la propera dècada convertint Rubí en una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi. Projectes amb incidència en tots els sectors, a totes les edats i que afecten a tots els racons de la nostra ciutat.

Volem aportar el nostre coneixement, les nostres ganes, la nostra estima a Rubí per fer-la millor i ho fem oferint la possibilitat de concretar el camí. Malauradament, el govern municipal després de set mesos governant encara no sap cap a on va. Doncs bé, nosaltres l’ajudarem perquè tenim projecte, perquè sabem cap a on anem, perquè tenim persones preparades i perquè ens estimem aquesta ciutat.

El Vapor Nou és una antiga fàbrica amb una superfície de 22.000 m², 10.000 dels quals són zona verda. Avui és un espai emblemàtic de Rubí, desaprofitat i que ha de jugar un paper principal en la transformació urbanística de la nostra ciutat.

Proposem la compra d’aquest espai perquè té un emplaçament estratègic per lligar i unir el que la riera separa i dotar de serveis la Plana del Castell, Can Fatjó, Sant Jordi Park, les urbanitzacions i el centre. La ciutat necessita grans espais per donar resposta a les necessitats de diferents sectors, com per exemple, espais firals, piscina coberta i descoberta, centres cívics, centres esportius, espais culturals, etc. On la presa de la decisió ha de ser participada.

Proposem desenvolupar el pla de mobilitat, avui guardat en un calaix, per fer de Rubí una ciutat d’emissions zero i fomentar alternatives a l’ús del vehicle privat, cada cop més car per l’usuari i més insostenible ambientalment. Incrementar els autobusos, adequar itineraris en bicicleta, a peu o patinet que garanteixin la seguretat i l’eficiència per a tothom.

Proposem planificar l’espai públic lligant-lo amb itineraris verds i agradables on poder anar passejant entre els diferents espais d’interès de la nostra ciutat (biblioteca, places, escoles, mercat, centres cívics…). Vull una ciutat on tinguem la sensació de trepitjar el verd i el marró de la terra i no viure envoltat del color gris del ciment.

Proposem avançar-nos a les necessitats que tenen i tindran tant la indústria com el nostre comerç per seguir sent competitius. Pel que fa a la indústria, caldrà definir quin sector o sectors volem potenciar, si ens caldrà petita, mitjana o gran empresa i com organitzar l’espai, quin pes ha de tenir en el pressupost municipal l’aposta per la indústria i la formació que hauran de tenir els nostres joves. Al comerç, dotar-lo d’estratègia amb la recuperació del Consell de Comerç i fent una aposta cap a l’APEU’s (Àrea de Promoció Econòmica i Urbana) un model alternatiu d’organització i finançament on es vol professionalitzar el món associatiu comercial per tal de facilitar la competitivitat del comerç a la nostra ciutat.

Finalment, preguntem-nos si Rubí és una ciutat insegura i incívica i per què; o bé si el comportament d’alguns pocs i la inacció del govern fan que la percebem pitjor del que és. Per resoldre el problema cal tenir una normativa clara i realista (ara no tenim ni una cosa ni l’altra), cal sancionar aquell qui no compleix les mínimes normes de convivència. Però cal, sobretot, anar a l’arrel del problema: dotar d’eines a les famílies socialment i culturalment més desafavorides perquè vegin i visquin la ciutat d’una manera més inclusiva. Avui, la manca d’habitatge assequible i la precarització del treball, entre altres coses, són la llavor de problemes del futur.

Vols caminar amb nosaltres cap a un Rubí millor? Escriu-nos a [email protected]