L’Ajuntament dona suport a la plantilla de Continental davant d’un futur incert

Imagen noticia
Els paradistes del Mercat reclamen solucions urgents als problemes de l’equipament
21 de noviembre de 2019
Imagen noticia
25-N, la decidida lluita per erradicar les víctimes de l’ordre patriarcal. No falten lleis. Falta voluntat
25 de noviembre de 2019

L’Ajuntament dona suport a la plantilla de Continental davant d’un futur incert

Imagen noticia

Representants del comitè d\’empresa de Continental s\’han reunit aquest matí a l\’Ajuntament amb l\’equip de govern i representants de la resta de forces polítiques per informar el consistori de la situació que travessa l\’empresa. Aquesta setmana, s\’han sabut les intencions de la companyia alemanya de vendre les dues plantes que té a la ciutat dins d\’un procés de reestructuració mundial que també afecta les plantilles que té a Alemanya, Itàlia i els Estats Units.

L\’Ajuntament ha transmès als representants dels treballadors tot el seu suport i segons ha explicat l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, instants després de la trobada, \»s\’ha posat a disposició, juntament amb la resta de forces polítiques, de la plantilla per acompanyar i millorar les perspectives de futur\». Martínez ha volgut ser prudent i no \»pensar en el pitjor\», però ha reconegut que està \»preocupada\», perquè \»són moltes les persones que treballen a l\’empresa\».

Per abordar aquesta situació, Martínez ja ha parlat amb la consellera d\’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i la setmana que ve es reunirà amb representants de Continental, que ja han establert un primer contacte amb el consistori. A banda, l\’alcaldessa participarà en una trobada convocada pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ja que hi ha més empreses en aquesta situació a la zona.

A nivell polític, s\’ha acordat presentat en el proper Ple una moció de suport als treballadors per garantir els seus llocs de treball i el futur de l\’empresa a la ciutat. D\’altra banda, Martínez també ha dit que espera que aviat un nou govern a Madrid pugui \»carregar-se la reforma laboral\». També ha dit que demanaran a la Generalitat que faci \»una política industrial, per tal que la deslocalització no sigui una opció\».

La majoria de la plantilla són dones de més de 40 anys

Pel que fa als representants dels treballadors, Núria Requena, presidenta del comitè d\’empresa de Continental ha explicat abans de la trobada que l\’empresa els ha traslladat que \»és necessària una reconversió digital i que és més oportú invertir en altres localitzacions, com podria ser la Xina\». Davant aquesta perspectiva, Requena ha dit que buscaran la millor sortida pels treballadors: \»Les opcions poden ser internes, assumint altres tipus d\’activitats que té la companyia, o bé externes, amb una possible venda, en qualsevol cas lluitarem per conservar els llocs de feina i les millors condicions\».

El 85% del personal de les dues plantes que Continental té a Rubí són dones, amb una edat mitjana de 45 anys, precisament un dels sectors més castigats per l\’atur a la ciutat. De les 760 persones que hi treballen, prop de 400 són de Rubí, mentre que la resta són de la comarca i els voltants.