Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí

Imagen noticia
Veïns de Sant Jordi Parc i el Sindicat del Lloguer forcen Medasil a una negociació col·lectiva
18 de enero de 2019
Imagen noticia
ERC vol promoure l’educació emocional amb tallers per a tota la ciutadania
22 de enero de 2019

Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí

Imagen noticia

El Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) de Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí, a través d’una prova pilot que es posarà en marxa al març. La proposta de model de gestió circular es va presentar divendres davant d’una vintena de persones representants d’empreses de Can Jardí i sis de les companyies assistents es van mostrar interessades en participar activament en la proposta.

El projecte Can Jardí – Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorar la competitivitat de totes les empreses participants. Així, la prova pilot preveu posar en marxa un equip gestor del polígon format per especialistes en matèria d’energia, aigua, residus i mobilitat.

«Creiem que incorporar l’economia circular a la gestió de polígons ens ajudarà a millorar la competitivitat empresarial, a crear nous llocs de treball i, òbviament, a ser més sostenibles», ha explicat el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, qui considera que aquest model de gestió » representarà un salt qualitatiu importantíssim per Can Jardí, i en el futur, per a tota la ciutat».

Can Jardí – Polígon Circular és una proposta cofinançada entre l’Ajuntament de Rubí i les empreses participants durant els tres anys que durarà la prova pilot, que té per objectiu, entre altres, demostrar que els beneficis obtinguts anualment són superiors al cost del projecte.

«Existeix associacionisme als polígons, però és poc operatiu. Creiem que enfocar l’associació de l’empresariat per proximitat i amb l’objectiu de reduir costos i millorar la gestió és un encert. Especialment a Rubí que som la segona concentració industrial més gran de Catalunya i tenim un potencial enorme» va dir Manuel Jiménez, president de CECOT-Rubí durant la presentació.

Durant la trobada, emmarcada en la 15a reunió tècnica Rubí Brilla, els representants de les empreses van poder escoltar la presentació d’Albert Puig, tècnic responsable del projecte; Josep M. Ortiz, tècnic especialitzat en energia; Jordi Baucells, tècnic especialitzat en residus; David Sánchez, tècnic especialitzat en aigua; i Alejandro Martín, tècnic especialitzat en mobilitat.

La proposta dona continuïtat a dos projectes realitzats per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE): la diagnosi de les potencialitats de l’economia circular en l’àmbit dels residus als polígons de Rubí i la definició dels criteris de qualitat als polígons i naus industrials de Rubí. A més, promou el perfil d’agent energètic compartit que impulsa Rubí Brilla.

«El consum energètic industrial és la meitat del consum total de la ciutat i això fa que la gestió dels PAE sigui importantíssima en termes mediambientals (…) però també és vital per la competitivitat de les empreses», conclou Güeto.