Veïns de Sant Jordi Parc i el Sindicat del Lloguer forcen Medasil a una negociació col·lectiva

Imagen noticia
Els pensionistes reprenen les mobilitzacions
17 de enero de 2019
Imagen noticia
Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí
21 de enero de 2019

Veïns de Sant Jordi Parc i el Sindicat del Lloguer forcen Medasil a una negociació col·lectiva

Imagen noticia

Nou capítol en el conflicte que mantenen un grup de veïns de l’avinguda Ferrer i Domingo, a Sant Jordi Parc, amb l’empresa Medasil Desarrollos per un increment en el preu del lloguer dels habitatges de protecció oficial que els inquilins considereu abusiu.

Davant la negativa de l’empresa a negociar de forma col·lectiva i l’anunci fa uns dies de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que va dir que havia acordat amb Medasil una negociació cas per cas, els afectats, acompanyats pel Sindicat del Lloguer de Rubí, van decidir ocupar dijous a la tarda les oficines que l’empresa té a Pedralbes, a Barcelona per tal que l’empresa acceptés una negociació conjunta i no individual. En la protesta, també hi van participar afectats de Santa Perpètua, que tenen una situació similar als veïns de Sant Jordi Parc.

Una vintena de persones van ocupar de forma pacífica l’oficina i no van marxar fins que van arrencar per escrit un compromís segons el qual l’empresa Medasil Desarrollos es comprometia a iniciar unes negociacions en 8 dies amb un representant de cada comunitat de propietaris afectada, tot i que sense cap representant del Sindicat: «El més important és que hem aconseguit el compromís de negociar de forma col·lectiva, tot i que tenim la sensació que ells es troben en una postura inamovible», ha explicat Laura Pérez, del Sindicat del Lloguer de Rubí. A partir d’ara, els afectats intentaran recavar tota la informació possible sobre els pisos de protecció oficial, com ara dades de l’IBI, per delimitar exactament la superfície de cada immoble, i faran una proposta conjunta a l’empresa.

Medasil Desarrollos SL és una empresa del sector immobiliari que fins ara estava vinculada al fons voltor Goldman Sachs, ja que, segons va explicar l’empresa als manifestants, recentment ha estat adquirida per un fons alemany: «Ara s’estan rentant les mans dient que una empresa alemanya ha comprat Medasil, però no ens van voler dir el nom».