Catalunya En Comú Podem demanarà al Parlament aturar la reobertura del camp de golf

Imagen noticia
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
30 de octubre de 2020
Imagen noticia
Acaba la sisena edició de La Nuu, que s’ha pogut celebrar tot i la pandèmia
3 de noviembre de 2020

Catalunya En Comú Podem demanarà al Parlament aturar la reobertura del camp de golf

Imagen noticia

El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem reivindicarà al Parlament la necessitat de convertir els terrenys del camp de golf en un parc periurbà després que darrerament s’hagi fet pública la intenció de l’Incasol de reobrir els terrenys d’aquest equipament esportiu, que porta més de dos anys abandonat.

Es tracta d’un espai de prop de 90 hectàrees propietat de l’Incasol i situat entre els termes municipals de Rubí i Sant Cugat, que es va gestar el 1991, en un context previ a les Olimpíades. En aquell moment, la Coordinadora d’Urbanisme Ciutadà (CUC) s’hi va oposar, però tant el govern d’Iniciativa per Catalunya a Rubí com el de Convergència i Unió a Sant Cugat van acceptar la instal·lació del primer camp de golf públic de Catalunya.

Dissenyat per Severiano Ballesteros, el camp mai va tenir massa èxit i de seguida la Federació Catalana de Golf, encarregada de gestionar-lo, el va posar en mans d’empreses privades, que tampoc van poder mantenir l’equipament obert.

Amb aquesta situació actual, tant l’Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat van demanar el 2019 convertir l’antic camp de golf en un parc periurbà destinat al gaudi de tota la ciutadania i oposant-se fermament a la reobertura de l’espai com a camp de golf. Però la setmana passada, el portal digital Tot Rubí va avançar la intenció de l’Incasol de reobrir el camp de golf, motiu pel qual, el grup parlamentari dels comuns ha decidit presentar una proposta de resolució al Parlament on es demana que s’aturi el projecte. Concretament, es demana que es pari qualsevol tràmit que pugui significar la reobertura del camp i que s’iniciïn els treballs per convertir l’espai de Can Sant Joan en un parc periurbà amb un projecte conjunt entre Rubí i Sant Cugat.

Segons defensen els comuns, l’espai és un connector biològic entre Collserola i l’espai natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. També consideren que és un equipament insostenible pels recursos hídrics que necessita.