Les activitats culturals i els serveis municipals s’adapten a les restriccions

Imagen noticia
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
30 de octubre de 2020
Imagen noticia
Acaba la sisena edició de La Nuu, que s’ha pogut celebrar tot i la pandèmia
3 de noviembre de 2020

Les activitats culturals i els serveis municipals s’adapten a les restriccions

Imagen noticia

Les noves restriccions imposades per l’Ajuntament han provocat que des del divendres s’hagin suspès la majoria d’activitats culturals programades a la ciutat, tot i que algunes s’han pogut adaptar i altres ja tenien un format virtual. A més, s’han hagut d’adaptar els diferents serveis municipals.

Pel que fa a equipaments com la Biblioteca, només ofereix servei de préstec en hores concertades prèviament per telèfon o correu electrònic. La majoria d’activitats previstes que havien de tenir lloc durant aquests dies, s’estan reprogramant en format digital.

El Museu Municipal Castell, l’Espai Expositiu de l’Antiga Estació i de l’Aula Cultural i el Celler tenen obertes les seves portes amb una limitació d’aforament del 33%, però només per visitar les exposicions.
L’Escola de Música Pere Burés farà tota la docència en línia, mentre que l’Escola d’Art i Disseny de Rubí treballa per oferir els cicles formatius en un format semipresencial.

L’Espai Jove Torre Bassas ha suspès tots els seus tallers i està intentant traslladar-los a un format virtual. En canvi, es mantenen les assessories presencials amb cita prèvia. Les formacions que ja s’estaven impartint continuaran en línia i l’equip de Rubí Jove als barris seguirà treballant amb normalitat, ja que la seva feina és de tipus associatiu.

Pel que fa al Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes, les classes es traslladen a l’edifici de l’Escola d’Adults. Tant el SAMI com la tècnica d’acollida segueixen oferint atenció presencial amb cita prèvia i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat manté en marxa el Punt d’Informació de Refugiats. En relació al Servei de Mediació atén presencialment amb cita prèvia que cal demanar per telèfon o per correu electrònic.

EL Servei d’Informació i Atenció a la Dona també segueix treballant de la mateixa forma, ja que és considerat un servei essencial.

Per últim, el Mercat ha hagut de reduir l’aforament a un 30% per les restriccions, mentre que el mercadal ja estava operant amb aquesta restricció.