Centenars de manifestants surten al carrer per reivindicar millores en els serveis públics

Imagen noticia
Commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
28 de noviembre de 2018
Imagen noticia
#EnsReconeixem?
30 de noviembre de 2018

Centenars de manifestants surten al carrer per reivindicar millores en els serveis públics

Imagen noticia

Millorar la qualitat assistencial de la sanitat a Rubí, aconseguir una revalorització de les pensions i lluitar contra l’augment abusiu del preu dels lloguers van ser principalment les tres reivindicacions de la manifestació que va tenir lloc dimecres a la tarda a la ciutat i que va congregar més de 300 persones.

Liderats pel Moviment per les Pensions Públiques de Rubí (MPPR), centenars de persones i entitats com Rubí Sanitat o el Sindicat del Lloguer, es van concentrar a la plaça Pere Aguilera, des d’on van marxar fins al CAP Mútua. Allà, es va reivindicar que a Rubí hi hagi un servei d’atenció pediàtrica les 24 hores del dia de dilluns a diumenge, així com un augment dels recursos per tal d’alleugerir les llistes d’espera, tant per aconseguir hora amb el metge de capçalera, com per fer les proves en altres centres i les visites als especialistes, a més d’aconseguir un millor transport per anar als hospitals de referència. De fet, la manifestació ha coincidit amb la setmana de vaga que els metges de capçalera estan protagonitzant a l’atenció primària.

Després, Juan Mestaza, del MPPR, va demanar als manifestants que continuïn lluitant pels seus drets i no es resignin a què les pensions desapareguin en les properes generacions: «Cal lluitar perquè les generacions futures també cobrin les pensions, s’han de rebel·lar», i va explicar que hi ha formes per aconseguir diners per les pensions més enllà de les cotitzacions: «Hi ha milions per reforçar l’exèrcit, per pagar autopistes que no són rendibles, aeroports que no són operatius, etc».

Posteriorment, el gruix dels manifestats es va traslladar fins a la plaça de la Nova Estació, on es va convidar els participants a acudir a la gran assemblea ciutadana que tindrà lloc el 4 de desembre a La Sala a partir de les 18 hores. Un altre dels portaveus del moviment pensionista local, Jordi Navarro, va explicar que en aquesta trobada es posarà sobre la taula quina és la situació actual del futur de les pensions, la comissió del pacte de Toledo i la posició de cadascun dels grups parlamentaris.

A banda, durant la reunió ciutadana, oberta a la participació de tothom, a més dels pensionistes també hi participaran partits polítics, sindicats, entitats veïnals, socials i polítiques, ja que es tractaran temes relacionats amb la salut, l’ensenyament, l’habitatge, els drets socials, etc.