L’Ajuntament calcula que reparar els danys pels aiguats costarà un milió d’euros

Imagen noticia
Commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
28 de noviembre de 2018
Imagen noticia
#EnsReconeixem?
30 de noviembre de 2018

L’Ajuntament calcula que reparar els danys pels aiguats costarà un milió d’euros

Imagen noticia

Quinze dies després de l’aiguat del 15 de novembre, l’Ajuntament de Rubí ha fet públic el balanç d’incidències i el cost que suposa per les arques municipals. Segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, fins al 23 de novembre es van comptabilitzar 467 incidències relacionades amb la pluja i tot plegat suposarà una despesa extraordinària per l’Ajuntament d’aproximadament un milió d’euros.

Segons ha explicat la màxima responsable municipal, la principal prioritat durant les hores posteriors a la pluja va ser reobrir els carrers, un fet que segons explica, estava resolt el 16 de novembre: «Ara estem en la segona fase, fent una neteja més exhaustiva». De fet, segons les dades del consistori, actualment encara queden per resoldre una quarta part de les incidències a la ciutat, mentre que a les urbanitzacions, encara hi ha per resoldre el 50% dels problemes.

En termes generals, del total d’incidències, 190 estan relacionades amb esllavissament de terres i murs a la via pública, 78 amb arbres caiguts o en risc de caure, 67 estan relacionades amb la brutícia a la via pública, hi ha hagut 26 casos d’incidents entre particulars, 16 de problemes amb el subministrament de la llum i el telèfon, 11 relacionats amb la xarxa de clavegueram, 11 per desperfectes del vial i 10 relacionats amb medi natural.

Martínez ha qualificat la pluja del 15 de novembre «d’extraordinària», ha celebrat que no hagi causat «cap persona ferida» i s’ha mostrat agraïda als serveis d’emergència i els tècnics municipals, en especial a la Policia Local i Protecció Civil.