Centenars de persones es manifesten a Rubí per reivindicar l’1 d’octubre

Imagen noticia
La setena edició de l’Skate Open Rubí aplega 24 competidors i força públic
1 de octubre de 2019
Imagen noticia
Millorem l’aire del Vallès per a respirar tranquils
3 de octubre de 2019

Centenars de persones es manifesten a Rubí per reivindicar l’1 d’octubre

Imagen noticia

En el segon aniversari del referèndum d\’autodeterminació de l\’1 d\’octubre, centenars de rubinencs i rubinenques es van manifestar en una jornada reivindicativa pels carrers de Rubí. Els assistents es van concentrar ahir al vespre a la plaça Onze de Setembre convocats per la Comissió 1 d\’Octubre, des d\’on es va iniciar una marxa de torxes per reclamar el referèndum de l\’1-O i la llibertat dels polítics empresonats. A la capçalera de la marxa, representants del moviment independentista lluïen pancartes amb el lema
\’Ho tornarem a fer\’ i molts dels manifestants portaven fotos dels polítics i activistes empresonats.

Els manifestants van baixar pel carrer Sant Cugat i l\’avinguda Barcelona fins a arribar a la plaça de la nova Estació, lloc on es va celebrar l\’última part de l\’acte. L\’actor rubinenc Enric Majó va ser l\’encarregat de batejar de forma simbòlica la plaça de la Nova Estació amb el nom de la \’Plaça 1 d\’octubre\’ amb la instal·lació de dues plaques amb aquest nom. Aquest matí, una de les plaques ja ha aparegut tapada de groc i amb el missatge \’Rubí espanyol\’ al costat per un acte vandàlic.

Tot seguit, Enric Majó va fer un emotiu discurs expressant la seva esperança \»per un poble que camina tot i que l\’empaiten i l\’encerclen amb policia, diaris i ministres\». Majó també va enviar un missatge de resistència per no rendir-se als independentistes empresonats. Després, una representant del CDR Rubí va pujar a l\’escenari per animar la ciutadania i entitats a \»seguir plegades, no només per donar resposta a la repressió de l\’Estat sinó també per construir la República\». Des de la Comissió 1\’Octubre de Rubí defensen accions com el consum estratègic, la participació en les caixes solidàries o les inscripcions als Consells de la República. L\’1 i el 3 d\’octubre vam demostrar la força del nostre poble i ho tornarem a fer. Vam votar i vam guanyar\», va sentenciar.

L\’acte va finalitzar amb els manifestants exigint la llibertat dels polítics empresonats i l\’actuació de l\’Obrador Coral amb els temes \’Nabucco\’ de Verdi, \’Bella Ciao\’ i el Cant dels Segadors.