Cinc infants saharauis passaran les seves vacances a Rubí

Imagen noticia
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
15 de junio de 2019
Imagen noticia
La rubinenca Claudia Aguado es proclama campiona de Catalunya juvenil de patinatge artístic
18 de junio de 2019

Cinc infants saharauis passaran les seves vacances a Rubí

Imagen noticia

La ciutat de Rubí acollirà durant els mesos de juliol i agost cinc infants saharauis que viuen als camps de refugiats que estan situats al sud d’Argèlia, al desert del Sàhara. Es tracta d’infants desplaçats arran d’un conflicte latent des de fa més de 40 anys quan Espanya va abandonar el territori el 1975 i el Marroc va decidir annexionar-se la zona del Sàhara Occidental, impedint que es fes efectiu el dret d’autodeterminació que es va recollir a la Carta de l’ONU el 1945.

Els infants que vindran a Rubí, tres nens i dos nens, tenen entre 10 i 12 anys, durant l’any fan el curs escolar als campaments i venen durant les vacances. L’any passat van ser quatre els infants que van arribar i que es van allotjar amb tres famílies. Enguany, seran cinc infants que passaran les vacances amb cinc famílies de Rubí. «Aprofitem per fer revisions mèdiques, donar-los una bona alimentació, potenciem que aprenguin el castellà i també ens serveix perquè es visibilitzi un conflicte que sembla que està quedant oblidat», ha explicat Júlia López, del projecte Vacances en Pau, impulsat per Rubí Solidari. Enguany, han aconseguit que un dentista de la ciutat faci revisions i tractaments als menors saharauis.

Coincidint amb l’arribada dels infants, es farà una festa de benvinguda amb activitats i un sopar el 5 de juliol a la plaça Doctor Pearson, organitzada per l’entitat i en col·laboració amb l’Ajuntament.