Més d’un centenar de persones es mobilitzen contra Can Balasc

Imagen noticia
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
15 de junio de 2019
Imagen noticia
La rubinenca Claudia Aguado es proclama campiona de Catalunya juvenil de patinatge artístic
18 de junio de 2019

Més d’un centenar de persones es mobilitzen contra Can Balasc

Imagen noticia

La comunitat educativa del Rivo Rubeo i la plataforma Rubí sense abocadors van congregar divendres a la tarda més d’un centenar de persones a les portes de l’abocador de Can Balasc per protestar contra l’obertura de les instal·lacions.

Ara mateix, l’empresa que gestiona el futur abocador ha sol·licitat a la Generalitat la llicència ambiental i tant entitats com Ajuntament estan preparant al·legacions per evitar l’obertura del dipòsit controlat de residus.

Monste Rousse, de la plataforma, insisteix que la sol·licitud de l’empresa va molt més enllà del que recull la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: «El projecte inicial contemplava 1,8 milions de m3 i l’actual 2,5 milions de m3 i també ha canviat la densitat dels residus, que ha passat a ser de 0,6 t el m3 a 1,2 t, el doble de residus i no és just». Rousse també posa l’accent en què el projecte es basa en uns drets adquirits el 1994 i que actualment el barri ara ja s’ha consolidat i els veïns també tenen drets. De fet, les cases més propers a l’abocador de Can Balasc es troben a poc més de 200 metres i l’escola Rivo Rubeo es troba a menys d’1 km.

La plataforma i la comunitat educativa temen que, si la Generalitat atorga la llicència ambiental a l’empresa, aquesta comenci a operar sense el tràmit urbanístic, que l’Ajuntament de moment ha denegat. «Can Carreras va obrir i ha tancat sense regular-se urbanísticament».