Comença el judici per l’atemptat terrorista de Les Rambles, on van ser assassinats dos rubinencs

Imagen noticia
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
6 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Alumnes d’edRa assistiran a un taller d’immersió de fabricació digital
10 de noviembre de 2020

Comença el judici per l’atemptat terrorista de Les Rambles, on van ser assassinats dos rubinencs

Imagen noticia

L’Audiència Nacional acull demà la primera sessió del judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils, on van perdre la vida 16 persones, entre les quals dos rubinencs: Francisco López Rodríguez, de 57 anys, i el petit Xavi Martínez, de només 3 anys, tots dos de la mateixa família. A més, van resultar ferides 140 persones.

Al banc dels acusats seuran Mohamed Houli Chemlal, que va resultar ferit en l’explosió de la casa d’Alcanar, Driss Oukabir, al nom del qual es va llogar la furgoneta de Les Rambles, i un col·laborador, Saïd ben Iazza. Els tres duen tres anys en presó preventiva, però cap d’ells va participar de forma activa en els atacs de Barcelona i Cambrils, motiu pel qual la Fiscalia els acusa de pertànyer a una cèl·lula terrorista i per la fabricació d’explosius, però no d’assassinat. El ministeri fiscal demana entre 36 i 41 anys de presó pels dos primers i de 8 anys pel tercer. El judici comptarà amb 400 testimonis.

Els terroristes que van causar la matança van ser abatuts pels Mossos d’Esquadra hores després de cometre el crim. Younes Abouyaaqoub va ser el responsable de l’atropellament massiu a Les Rambles de Barcelona, on va assassinar 14 persones, entre ells els dos rubinencs, i una altra persona durant la seva fugida. Mohamed i Omar Hichamy, Moussa Oukabir, Saïd Aalla i Hussein Abouyaaqoub van assassinar una dona al passeig marítim de Cambrils després d’atropellar-la. La resta de la cèl·lula, formada per un altre jove i l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, presumpte cervell dels atemptats i que segons algunes informacions periodístiques era un confident del CNI, van morir durant l’explosió d’Alcanar prèvia als atemptats, mentre manipulaven explosius.

Els atemptats de Barcelona van ser reivindicats dies més tard per Estat Islàmic, una organització terrorista, militar i política d’ideologia islamista radical.