Obres de renovació del clavegueram al carrer Sant Jordi durant sis setmanes

Imagen noticia
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
6 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Alumnes d’edRa assistiran a un taller d’immersió de fabricació digital
10 de noviembre de 2020

Obres de renovació del clavegueram al carrer Sant Jordi durant sis setmanes

Imagen noticia

Les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del carrer Sant Jordi han començat aquest dilluns en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Sant Salvador. Els treballs els executa Sorea, l’empresa concessionària del servei de clavegueram municipal i comportaran afectacions viàries.

La xarxa actual en aquest punt està molt deteriorada a nivell estructural i cal substituir-la: «Considerem que l’actuació és del tot necessària i suposarà la millora de les instal·lacions del servei de clavegueram en tot l’àmbit de l’obra», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Està previst que s’instal·li un nou col·lector de 500 mm de diàmetre i nous elements de captació d’aigües pluvials, i es renovaran els pous de registre i les escomeses existents que entronquen a aquest col·lector. La longitud total de la nova xarxa és de 150 metres, al llarg dels quals es construiran 8 pous de registre, dos embornals nous i es reconnectaran les escomeses dels elements de captació actuals i les escomeses domiciliàries. L’actuació, que tindrà una durada de sis setmanes, té un pressupost de 146.012,07 euros i estan incloses al Pla d’inversions 2020-2021.

Això tindrà afectacions viàries i durant les sis setmanes el veïnat no podrà accedir amb normalitat als guals existents, tot i que s’intentarà facilitar l’entrada i sortida dels garatges sempre que sigui possible. Tampoc es podrà aparcar en el tram afectat per cada etapa dels treballs.

La primera fase se centrarà en el tram comprès entre la carretera de Sabadell i el carrer de Carrasco i Formiguera. Mentre s’executi, es tallarà el trànsit en el tram afectat i només es podrà accedir al carrer Sant Jordi des del carrer Sant Salvador. La sortida es farà a través del carrer Carrasco i Formiguera. Les obres tindran una incidència a la línia 4 de l’autobús urbà, que es desviarà pel carrer de Santa Eulàlia, i quedaran anul·lades les parades de Sant Jordi i Carrasco i Formiguera.

Durant la segona fase, s’intervindrà el tram del carrer Sant Jordi comprès entre els carrers Carrasco i Formiguera i Sant Salvador. La circulació quedarà tallada i només es podrà accedir al carrer Sant Jordi des de la carretera de Sabadell, mentre que la sortida es farà igualment a través del carrer Carrasco i Formiguera. El transport públic, en aquest cas, no quedarà afectat.