Comença la redacció del Pla Local d’Habitatge, amb l’objectiu de facilitar l’accés a un sostre

Imagen noticia
La sensibilització i la denúncia centren la celebració del Dia contra la violència masclista
15 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La 17a Diada Sardanista de Rubí, que oferirà una audició i un concert, arriba diumenge
19 de noviembre de 2019

Comença la redacció del Pla Local d’Habitatge, amb l’objectiu de facilitar l’accés a un sostre

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat el procés d’elaboració del Pla Local d’Habitatge, un document que recollirà les propostes i compromisos municipals en aquest àmbit per als propers sis anys. El Pla, segons l’alcaldessa Ana M. Martínez, vol donar resposta a un dels temes que més preocupa la ciutadania, l’accés a un habitatge digne en condicions assequibles.

Disposar d’un Pla Local d’Habitatge és una obligació per als municipis de més de 5.000 habitants, segons recull la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge a Catalunya. El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la redacció d’aquest document a l’abril del 2018.

Per a la segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Habitatge, Ànnia García, el pla, que es començarà a redactar aviat, ha de contemplar polítiques a mig i llarg termini que abordin l’habitatge des de la perspectiva que és un dret i que permetin tenir els recursos perquè, sigui quina sigui la situació, l’administració pugui incidir per possibilitat l’accés a la vivenda.

La redacció del pla serà assumida per l’Ajuntament amb recursos propis, en comptes d’encarregar-la a una assessoria externa. La tasca serà coordinada per un grup redactor, integrat per treballadors de diversos serveis municipals, que estarà en contacte amb altre personal tècnic i agents externs implicats. Per García, això permetrà aprofitar l’expertesa de la plantilla municipal i alhora «facilitarà que, quan el pla estigui fet, la seva implementació sigui molt més fàcil (…) perquè s’haurà elaborat des dels propis serveis i tots en seran coneixedors».

El procés de redacció del pla s’iniciarà amb una anàlisi i diagnosi de l’estat de l’habitatge a Rubí que es nodrirà, en bona part, de les dades que té l’Ajuntament. A continuació, s’elaborarà un pla d’acció on quedaran recollits els objectius, les estratègies i les propostes d’actuació. Aquest s’acompanyarà d’una avaluació econòmica que assegurarà la viabilitat de les diferents actuacions.

El document haurà de reflectir el resultat d’un procés de participació ciutadana, encara per definir i la Mesa del Dret a l’Habitatge jugarà un paper clau durant tot el període d’elaboració.