La sensibilització i la denúncia centren la celebració del Dia contra la violència masclista

Imagen noticia
Violència física, psicològica i sexual i matrimonis forçats, entre els casos que ha atès el Servei de la Dona
14 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc
18 de noviembre de 2019

La sensibilització i la denúncia centren la celebració del Dia contra la violència masclista

Imagen noticia

Sota el lema ‘Ser lliure és no tenir por’, Rubí se suma un any més a la commemoració del Dia internacional contra la violència masclista, el 25 de novembre, amb un seguit de propostes que busquen prevenir la violència a través de la sensibilització i la denúncia de la violència que pateixen moltes dones. «Les dones tenim dret a viure de manera lliure i sense por i el nostre model de convivència encara no ens ho permet», ha assenyalat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

L’acte central se celebrarà dilluns 25 de novembre, a les 17.30 h, a la pl. Doctor Guardiet, amb la lectura del manifest contra la violència envers les dones a càrrec de l’alcaldessa i de dones de diferents col·lectius de la ciutat implicats en aquesta lluita.

Segons la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, «la programació s’ha enfocat de manera especial cap als i les joves. Creiem que educar en la igualtat és una de les millors polítiques contra la violència de gènere que podem desenvolupar». Així, a través de la Guia Educativa, s’ofereix a les escoles la possibilitat d’assistir als tallers ‘Actuem contra el masclisme, construïm escoles lliures de violència’ i ‘Relacions igualitàries’, dirigits a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

El 21 de novembre, alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres que ho demanin assistiran a La Sala al monòleg ‘No solo duelen los golpes’, de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano. Un espectacle basat en l’experiència de la mateixa actriu que promou la reflexió crítica del jovent. Rubí Jove ha preparat també un taller d’apoderament femení i autodefensa per noies de 12 a 29 anys a Torre Bassas.

Completen el programa la conferència ‘El caso Alcàsser i la construcció del terror sexual’, a càrrec de la politòloga i activista Nerea Barjola (18 de novembre) i el curs ‘Nenes i nens que pateixen la violència de gènere en la parella’, adreçat a professionals de l’àmbit de Serveis Socials, Sanitari, Educatiu i de Lleure, a càrrec de Raúl Lizana, psicòleg i terapeuta infantil (26 de novembre). A més, El Racó del Llibre, L’Ombra i Lectors, al tren exposen durant tot el mes llibres i documents relacionats amb la violència masclista, mentre que la Biblioteca manté l’espai permanent ‘Gènere’, dedicat a la informació i els recursos sobre feminisme, violència masclista i diversitat sexual.