Comencen les sancions per circular en l’ampliació de l’illa sense autorització

Imagen noticia
Visita d’una delegació europea per observar el projecte ‘Pesa i pensa’
26 d'octubre de 2017
Imagen noticia
Èxit aclaparador a la cinquena edició de la Fira del Vi de Rubí
30 d'octubre de 2017

Comencen les sancions per circular en l’ampliació de l’illa sense autorització

Imagen noticia

L’Ajuntament ha anunciat que a partir del pròxim dijous 2 de novembre tots els vehicles que circulin per l’ampliació de l’illa de vianants, que afecta els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró, sense disposar de la corresponent autorització seran sancionats.

L’ampliació de l’illa de vianants va entrar en vigor a principis de juliol, restringint el pas de vehicles per aquests carrers exclusivament a vehicles acreditats. Fins ara, els infractors que no han respectat la prohibició no han estat multats, ja que el consistori va establir un període informatiu per tal de facilitar l’adaptació de la ciutadania.

Durant aquest temps, diversos informadors ubicats a les portes d’entrada de les noves zones de vianants han traslladat a la ciutadania les característiques i funcionament de l’illa. A més, els conductors que no han respectat la normativa han rebut una carta on se’ls comunicava la infracció comesa i se’ls anunciava que pròximament aquestes pràctiques serien multades. Aquest període informatiu finalitzarà dijous vinent.

Autoritzacions
Els conductors amb dret a passar per les noves zones de vianants, veïns de la zona, comerciants o vehicles de repartiment, han hagut de sol·licitar l’autorització a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del centre. Aquells que encara no l’hagin tramitat, ho hauran de fer si no volen ser sancionats. Els permisos excepcionals per transitar per l’illa es poden gestionar fent arribar a l’Ajuntament la corresponent sol·licitud per correu electrònic.

Nous horaris de càrrega i descàrrega
L’horari de càrrega i descàrrega de l’illa de vianants s’ha ampliat mitja hora als matins, allargant-lo fins a les 11 hores. Així, el nou horari és de dilluns a divendres de 7.30 a 11 hores i de 15 a 16 hores, i dissabtes de 7.30 a 11 hores.

Amb l’objectiu que a l’interior dels diferents espais de l’illa de vianants no hi hagi vehicles estacionats fora dels horaris de càrrega i descàrrega, s’ha modificat la senyalització de les zones destinades a aquest ús situades als carrers Doctor Robert, Maximí Fornés, Montserrat, Pere Esmendia, Sant Joan, Rafael de Casanovas, Magí Raméntol, avinguda Barcelona i passeig Francesc Macià, prohibint-hi l’estacionament fora de l’horari permès. Durant el període informatiu, s’ha traslladat a la ciutadania tots aquests canvis.

A partir del mateix 2 de novembre, els conductors que facin un mal ús de les zones de càrrega i descàrrega, així com si incompleixin l’horari establert, també seran sancionats.

Deixa un comentari