Commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Imagen noticia
El Dia de l’arbre autòcton suma un centenar d’exemplars més a la ciutat
27 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Exposició d’homenatge a figures revolucionàries
29 de noviembre de 2018

Commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Imagen noticia

Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre, amb un complet programa d’activitats obertes a tota la ciutadania. Les propostes, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, tenen com a objectiu donar visibilitat a les persones que tenen algun tipus de discapacitat i avançar en la construcció d’un Rubí plenament inclusiu, on la diversitat sigui reconeguda com un valor i no pas com un problema.

Les activitats arrencaran aquest divendres a les 19 hores amb la projecció de la pel·lícula Campeones a La Sala. Es tracta del llargmetratge dirigit per Javier Fesser que ha estat escollit per representar Espanya a la propera edició dels premis Oscar i s’ha distingit per haver estat la pel·lícula espanyola més taquillera del 2018. La clau d’aquest èxit és una història plena d’humor i humanitat protagonitzada per un equip de persones amb diversitat intel·lectual.

Diumenge al matí tindrà lloc la jornada central de la commemoració, consistent en un seguit d’activitats obertes a tota la ciutadania. De 10 a 14 hores, la plaça del Doctor Guardiet acollirà parades informatives i tallers a càrrec de les entitats de diversitat funcional, un mural dels desitjos i un espai de lectura infantil. A partir de les 11 hores, es podrà gaudir de diferents exhibicions de les entitats culturals, que culminaran a les 13 hores amb l’actuació de l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola de Música Pere Burés. Pel que fa a la part més reivindicativa de la jornada, la lectura del manifest, tindrà lloc a les 13.15 hores i comptarà amb la participació de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i les entitats de diversitat funcional. La celebració finalitzarà a les 14 hores amb un tastet de fideuada per al qual caldrà adquirir prèviament un tiquet.

El 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, la commemoració es traslladarà a l’emissora municipal Ràdio Rubí, que rebrà les entitats de diversitat funcional de dins el programa magazín Rubí al Dia.

Finalment, el 4 de desembre a partir de les 17.30 hores, tindrà lloc un taller infantil de llenguatge de signes a la Biblioteca. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al mateix equipament.

L’alcaldessa ha convidat la ciutadania a participar de totes aquestes propostes: «A l’hora de dissenyar aquesta programació, perseguim que sigui una commemoració compartida per a tots els rubinencs i rubinenques, que doni visibilitat a la reivindicació dels drets de les persones amb diversitat funcional, però que també generi dinàmiques d’inclusió entre els ciutadans».