L’institut L’Estatut organitza una gran matinal solidària amb La Marató de TV3 a la plaça Guardiet

Imagen noticia
El Dia de l’arbre autòcton suma un centenar d’exemplars més a la ciutat
27 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Exposició d’homenatge a figures revolucionàries
29 de noviembre de 2018

L’institut L’Estatut organitza una gran matinal solidària amb La Marató de TV3 a la plaça Guardiet

Imagen noticia

Fa 7 anys que l’institut L’Estatut va organitzar per primera vegada un acte benèfic per col·laborar amb La Marató de TV3. Un alumne de primer de Batxillerat lluitava contra el càncer i aquell any, com aquest, La Marató era per la investigació per la cura del càncer. El grup de Batxillerat va decidir col·laborar organitzant un acte solidari, en el qual es va implicar tot el centre.

La iniciativa ha perdurat en els anys i ha anat creixent. Enguany, fan un pas més i volen obrir-se a tota la població. Per això, l’acte, que tindrà lloc aquest dissabte 1 de desembre, es realitzarà per primera vegada fora del centre educatiu, a la plaça Doctor Guardiet.

La matinal solidària s’iniciarà a les 10 hores amb una batucada pels carrers propers a la plaça i una xocolatada. Posteriorment tindrà lloc el pregó, que anirà a càrrec d’Àngel Ramírez, estudiant del primer grup de l’institut que va organitzar aquesta celebració i que ara està acabant Medicina.

Cap a les 11 hores serà el moment d’una cursa solidària pel centre, una prova de 2 km, accessible per tothom. La música serà present durant bona part de la jornada amb les actuacions de Sergi Estella i Sergi Viaplana, Isaak Aguilà, Pops, Alvians i DJ Roger.

També està prevista una exhibició de grups de motards i actuacions de cultura popular i tradicional, com gegants, sardanes, castellers i balls participatius de l’Esbart Dansaire. Hi haurà servei de bar i botifarrada, sortejos de productes cedits per comerços locals i paradetes amb productes elaborats per l’alumnat.

Les escoles Montessori i Pau Casals també s’han sumat a la iniciativa i organitzaran tallers que serviran per vendre els materials que fabriquin, com ara peces elaborades amb una impressora 3D o xapes i fotografies amb vestits de pel·lícules.

Des de l’institut L’Estatut s’ha animat a tota la ciutadania a participar d’aquesta matinal solidària.