Concentració per demanar la llibertat dels líders independentistes

manfiestació pablo hasél
Manifestació per demanar la llibertat de Pablo Hasél
17 de febrero de 2021
restes arqueologiques romanes
Descobreixen restes arqueològiques romanes durant les obres del Casino
17 de febrero de 2021

Concentració per demanar la llibertat dels líders independentistes

Cada mes, es convoca una mobilització en suport dels líders independentistes empresonats i exiliats. / Junts per Rubí

Prop d’un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Pere Aguilera per demanar una vegada més l’alliberament dels líders independentistes empresonats, que ara gaudeixen del tercer grau, però que el més probable és que hagin de tornar a la presó durant els propers dies: “Estem molt enfadats, perquè la fiscalia s’ha esperat a que passessin les eleccions per suprimir el tercer grau, és una injustícia i no oblidem que el fiscal general de l’estat és nomenat pel govern de Madrid”, ha explicat el president d’Òmnium, Martí Pujol, que ha acusat “el govern més progressista de la història” d’estar darrere de la fiscalia.

«Estem molt enfadats, perquè la fiscalia s’ha esperat a que passessin les eleccions per suprimir el tercer grau, és una injustícia»

Martí Pujol, president d’Òmnium Rubí

D’altra banda, Pujol, també ha defensat la llibertat de Pablo Hasél, així com la persecució de “més de 3.000 persones represaliades, algunes amb càrrecs en partits o entitats ciutadanes, artistes o simplement persones que van exercir el seu dret a protesta”. I ha acabat lamentant que el govern espanyol no hagi “revertit les polítiques iniciades per M. Rajoy”.

Pel que fa a la valoració sobre les eleccions catalanes, els líders dels moviments socials a Rubí s’han mostrat satisfets pel fet que l’independentisme ha superat per primera vegada la barrera del 50% i ha incrementat el nombre de diputats.

En la concentració, es van llegir 12 poemes i el cantant Josep Benet va interpretar la cançó L’emigrant.