Manifestació per demanar la llibertat de Pablo Hasél

plaça pearson
El Pla de Verd Urbà assenyala que al centre de la ciutat hi ha poques àrees verdes
17 de febrero de 2021
concentració independentistes
Concentració per demanar la llibertat dels líders independentistes
17 de febrero de 2021

Manifestació per demanar la llibertat de Pablo Hasél

Més d’un centenar de persones es van mobilitzar per protestar contra l’ingrés a presó de Hasél. / CDR Rubí

‘Pablo Hasél, llibertat!’, aquest va ser el crit més escoltat en la manifestació que va tenir lloc ahir al vespre a Rubí després de la detenció del raper lleidatà per tal de fer efectiu el seu ingrés a presó. Hasél va ser condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó per 64 tuits, entre els quals criticava la monarquia i la repressió policial, i una cançó contra el rei emèrit Joan Carles. L’Audiència Nacional va demanar la setmana passada el seu ingrés a presó.

A Rubí, com en molts altres municipis catalans, es va produir una concentració davant dels jutjats, on es va llegir un manifest molt crític amb el govern de l’estat espanyol, amb la Generalitat, per la participació dels Mossos d’Esquadra en la detenció, i amb els grans mitjans de comunicació, per “legitimar la figura del monarca i criminalitzar la dissidència política en totes les seves formes”. Els manifestants van fer una crida a “la protesta activa, a prendre els carrers (…) i a enfortir la lluita per les llibertats polítiques i els drets socials” i va acusar l’estat espanyol de ser “profundament antidemocràtic, un estat del qual només es pot esperar repressió i precarietat”.

La concentració, en la qual van participar més d’un centenar de persones, va convertir-se en una manifestació i va tallar durant una estona la C-14-13 a l’alçada de l’Escardívol. La mobilització va finalitzar sense que es registressin incidents.