Conveni per assessorar les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca

Imagen noticia
Emotiu homenatge als 11 rubinencs deportats als camps nazis
22 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El debat sobre l’ocupació d’immobles centra el Ple de setembre
25 de septiembre de 2020

Conveni per assessorar les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí i l\’Agència de l\’Habitatge de Catalunya han signat un conveni per a la prestació a la ciutat d\’Ofideute, un servei d\’atenció, assessorament i mediació adreçat a persones que tenen dificultats per pagar el lloguer o els préstecs hipotecaris.

El nou recurs ja està operatiu i s\’hi pot accedir demanant cita prèvia a través del telèfon 93 588 66 93 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h o a través del correu electrònic [email protected]

Ofideute és un servei gratuït que garanteix la coordinació i la unitat de resposta davant dels problemes d\’habitatge i facilitar l\’assessorament i la mediació a aquelles persones que estan en risc de perdre la seva llar.

Segons ha explicat la regidora d\’Habitatge, Ànnia García, es tracta d\’un servei que permet reforçar la feina que ja fa el consistori, amb la novetat que amb aquesta eina \»s\’incorporen nous recursos tècnics i l\’aplicació d\’una metodologia comuna a tot el territori que facilita la negociació amb les entitats financeres\».

A més de la tasca d\’assessorament, Ofideute vetlla perquè les entitats bancàries compleixin l\’obligació d\’oferir un lloguer social a les famílies que acreditin estar en situació de vulnerabilitat.

El servei està a disposició de les famílies hipotecades d\’un únic habitatge que sigui la llar principal, els avaladors de préstecs amb garantia hipotecària en risc de perdre l\’habitatge principal, els consumidors, avaladors i tercers hipotecants que es trobin en situació de dificultat per pagar i les persones en risc de perdre el seu habitatge de lloguer.