Milagros Calleja deixa el càrrec de Síndica de Greuges de Rubí

Imagen noticia
Emotiu homenatge als 11 rubinencs deportats als camps nazis
22 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El debat sobre l’ocupació d’immobles centra el Ple de setembre
25 de septiembre de 2020

Milagros Calleja deixa el càrrec de Síndica de Greuges de Rubí

Imagen noticia

Milagros Calleja, la Síndica de Greuges de Rubí des del 2016, ha renunciat al seu càrrec. Ho fa després de presentar l’informe del 2019 i el que correspon a la primera meitat del 2020, un document que recull l’activitat que ha desenvolupat l’oficina durant aquests períodes.

Calleja s’ha acomiadat del càrrec aquest dimecres en una roda de premsa assegurant que «ha estat un orgull i un honor», però també fent autocrítica: «Lamento no haver pogut fer més treball de proximitat i demano disculpes a entitats i escoles perquè m’han faltat recursos per fer la part més comunitària de la feina».

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha agraït a Calleja la seva feina i la implicació demostrada durant aquests anys: «Quan vas accedir al càrrec vas que era un honor ser la Síndica de Rubí, ara vull dir-te que l’honor ha estat nostre».

L’empadronament és el tema més consultat
L’any passat, l’oficina de la Síndica va dur a terme un total de 324 actuacions, de les quals 154 eren queixes i 170 eren consultes; mentre que durant la primera metiat del 2020, les actuacions han estat 52, 38 queixes i 20 consultes.

Un dels temes més sol·licitats durant el 2019 ha estat tot allò relacionat amb l’empadronament, amb un total de 70 actuacions. En canvi, durant el 2020, la majoria de consultes van estar orientades a les llicències i la disciplina urbanística.

En l’informe que ha presentat, Milagros Calleja ha fet un seguit de recomanacions i propostes a l’administració local. En aquest sentit, ha prioritzat la necessitat que els serveis municipals donin resposta a les queixes rebudes pels ciutadans, escurçar els terminis de resposta dels serveis a la sindicatura, fomentar la transparència municipal, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la promoció de l’habitatge social i l’adequació del reglament de la sindicatura.

En aquest darrer punt, Martínez ha explicat que s’està estudiant una reformulació de la sindicatura rubinenca i ha demanat ajut a la Síndica: «Espero que ens ajudis a trobar un nou funcionament, la teva experiència ens serà molt útil». Calleja ha recollit el guant i s’ha mostrat disposada a col·laborar en el que calgui: «Estic a disposició de l’equip de govern, dels grups municipals i de qui calgui, perquè m’estimo la ciutat».

A partir d’ara, els rubinencs que recorrin a la sindicatura local seran redirigits al Síndic de Greuges de Catalunya.