Conveni per consumir aigua de l’aixeta en envasos reutilitzables entre el personal municipal

Imagen noticia
‘Persones essencials’, lema de la commemoració a Rubí del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
2 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Torna el Vespre de Jazz i Lletres a l’Ateneu amb l’escriptora Alba Luz com a convidada especial
4 de diciembre de 2020

Conveni per consumir aigua de l’aixeta en envasos reutilitzables entre el personal municipal

Imagen noticia

L’Ajuntament i Sorea han signat un conveni de col·laboració per promoure que els treballadors del consistori redueixin l’ús d’ampolles d’aigua de plàstic. L’acord s’havia de signar al març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, però la pandèmia derivada de la covid-19 va motivar el seu ajornament.

Finalment, la signatura del conveni s’ha emmarcat dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar entre el 21 i el 29 de novembre. I és que una de les accions previstes és la campanya ‘Estalvia aigua, estalvia residus’, que buscava promoure el consum d’aigua de l’aixeta i l’ús d’ampolles reutilitzables per reduir la generació d’envasos de plàstic d’un sol ús i estalviar aigua.

Per fer-ho possible, s’han instal·lat 6 noves fonts a diferents dependències municipals, arribant a disposar un total de 14 punts d’aigua en una dotzena d’edificis on hi treballa personal de l’Ajuntament.

Paral·lelament, i en virtut del conveni signat aquest dimecres, Sorea lliurarà 800 ampolles reutilitzables de vidre a la plantilla municipal. Es calcula que, anualment, una persona pot consumir aproximadament unes 160 ampolles d’aigua. Per fabricar un envàs de plàstic de 33 cl es necessiten 40 litres d’aigua i una gran despesa energètica. I cal tenir en compte que, cada any, ingerim 50.000 partícules de plàstic. En aquest sentit, l’ús de les ampolles de vidre reutilitzables que es repartiran reduirà considerablement aquest volum de residus i ajudarà a disminuir la presència d’aquestes partícules als ecosistemes. A més, l’aigua de l’aixeta o de la font és 150 vegades més econòmica que comprar aigua embotellada.