Convocatòria per Rubí camina cap a una candidatura popular a les municipals

Bonificacions a la taxa d’escombraries per a les famílies monoparentals
19 de marzo de 2013
Oberta la convocatòria dels Premis Cambra 2014
21 de marzo de 2013

Convocatòria per Rubí camina cap a una candidatura popular a les municipals

Imagen noticia

Una cinquantena de persones es van reunir el passat divendres a la tarda al Centre Rubinenc d’Alternatives Ciutadanes (CRAC) en la darrera reunió del cicle de trobades de Convocatòria per Rubí, un moviment social ampli i d’esquerres que agrupa diferents partits polítics de la ciutat, entitats locals i persones a títol individual.

D’aquesta trobada va sorgir la intenció de caminar cap a una candidatura popular en què els partits polítics passessin a un segon pla, encapçalada per persones de moviments socials. “Volem que els partits facin un pas enrere, és un projecte que ha de generar credibilitat, confiança i il·lusions”, ha explicat Jaume Parras, un dels portaveus del col·lectiu.

En una primera presa de contacte tant el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) com Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) van anunciar que “sentien simpaties pel moviment però que tindrien una candidatura pròpia”. Més interès van demostrar tenir els sectors d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).

Tot i això, Parras reconeix la dificultat que el moviment acabi fructificant en una candidatura popular que es presenti a les eleccions municipals del 2015: “Que hi hagi diferents candidatures tampoc ha de ser un handicap insalvable, perquè després de les eleccions l’entesa natural després d’un camí junts serà molt més fàcil i important”.

Per tal de seguir treballant en aquesta idea, el col·lectiu s’ha tornat a citar el divendres 28 de març amb l’objectiu de començar a definir com funcionaria aquesta candidatura. Un cop establert aquest punt, Convocatòria per Rubí treballarà els elements essencials del programa i reflexionarà sobre com s’ha de gestionar l’Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *