Convoquen una manifestació el 28 de novembre per uns serveis públics dignes

Imagen noticia
El Casal Catalano-cubà homenatja diversos revolucionaris a l’Ateneu
21 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Protegim Ca n’Oriol demana explicacions sobre el fracàs de la jornada participativa de dissabte al parc
23 de noviembre de 2018

Convoquen una manifestació el 28 de novembre per uns serveis públics dignes

Imagen noticia

El Moviment per a unes Pensions Dignes de Rubí (MPDR) ha acordat convocar una gran manifestació ciutadana a la ciutat en defensa d’unes pensions dignes, d’una educació i una sanitat de qualitat, del dret a l’habitatge per a tothom i, en definitiva, per uns serveis públics dignes. La mobilització, prevista pel dimecres 28 de novembre a les 18 hores, també reclamarà la igualtat de drets de les dones.

La concentració tindrà lloc a la plaça Pere Aguilera, des d’on s’iniciarà un recorregut fins al CAP Mútua de Terrassa i posteriorment es dirigirà cap a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, on es realitzarà una assemblea.

El moviment de pensionistes es va tornar a reunir dimarts al matí a la plaça de l’Ajuntament en una assemblea que va aplegar una setantena de persones. La marea pensionista ha reiterat la seva intenció de continuar lluitant per les seves reivindicacions, encara que el govern de l’estat convoqui eleccions, per tal de seguir pressionant perquè els acords assolits es compleixin, en referència a compromisos com la pujada de les pensions d’acord amb l’IPC i a la pujada del salari mínim, entre altres.

En aquest sentit, seguiran reclamant l’eliminació de l’IRPF a les pensions i l’establiment de pensions mínimes en 1.080 euros.

La Plataforma Rubí Sanitat també ha estat representada en l’assemblea d’aquest dimarts. Ana Rosa Zaíño, membre la plataforma, ha exigit que es reverteixin les dures retallades que els governs van imposar a la sanitat pública en els últims anys, amb més inversió i que permetin que els rubinencs rebin una atenció sanitària pública en condicions. «No pot ser que et donin cita pel metge de capçalera a un mes vista i que hàgim d’esperar un o dos anys perquè et visiti un especialista», ha apuntat Zaíño, qui ha recordat que «la sanitat no és gratuïta, l’estem pagant entre tots i totes».

Durant aquests dies, Moviment per a unes Pensions Dignes de Rubí (MPDR) està duent accions a diversos punts de la ciutat per informar sobre la manifestació.

Assemblea ciutadana
A la trobada, a més d’informar sobre la mobilització, s’ha explicat que hi ha la voluntat d’organitzar una assemblea ciutadana el pròxim 4 de desembre al teatre municipal La Sala, una reunió oberta a tota la població i als diferents col·lectius -Sindicat del Lloguer, Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, Sindicats d’Estudiants, Rubí Sanitat, etc.- durant la qual s’analitzarà la situació dels diferents sectors i les accions a prendre.