Es dispara el nombre d’atencions psicològiques per violència masclista

Imagen noticia
El Casal Catalano-cubà homenatja diversos revolucionaris a l’Ateneu
21 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Protegim Ca n’Oriol demana explicacions sobre el fracàs de la jornada participativa de dissabte al parc
23 de noviembre de 2018

Es dispara el nombre d’atencions psicològiques per violència masclista

Imagen noticia

Com cada 25 de novembre, l’Ajuntament organitza diferents activitats relacionades amb el Dia Mundial contra la Violència Masclista i ofereix les dades anuals sobre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Segons aquestes dades, es constata que durant els darrers anys s’ha disparat el nombre de dones ateses pel servei d’atenció psicològic en relació a la violència masclista. El 2016 van ser 161 les dones ateses i el 2017, 195. Des de principis d’any ja són 268 les dones ateses pel servei, entre les quals hi ha 138 casos nous.

Per la seva banda, el servei jurídic ha rebut 142 visites, i la Casa d’urgències ha atès 5 ingressos de dones de Rubí amb dos menors a càrrec seu i un cas de Sant Cugat. El Punt de Trobada, un espai segur on els progenitors poden veure els seus fills, ha atès 38 infants.

Pel que fa al Servei de Teleassistència per violència masclista, hi ha 54 dones que l’utilitzen, de les quals 15 s’han incorporat aquest any. «Fem una valoració molt positiva del servei d’atenció psicològic i jurídic, són dos serveis imprescindibles que fa temps que funcionen amb grans professionals», ha explicat la regidora de la Dona, Maria Mas.

Pel que fa a Catalunya, des de principi d’any han estat assassinades 6 dones i hi ha hagut 9.762 víctimes de violència masclista en l’àmbit de la parella, 2.590 en l’àmbit familiar i 1.519 en l’àmbit social i comunitari. A l’estat espanyol, la xifra de dones assassinades és de 44 des de principis del 2018. El telèfon de les víctimes de violència masclista és el 900 900 120 i és anònim i confidencial.

Acte central
Per commemorar el 25 de novembre, el consistori ha organitzat un acte a la plaça del Doctor Guardiet a partir de les 12 hores, en el qual es farà la lectura del manifest, es llegirà el poema ‘Mujer tenías que ser’, de Candel Tuck, hi haurà una actuació de l’Escola de Música i una xocolatada. A més, dissabte hi haurà una activitat familiar a les 12 hores a l’Ateneu i dimarts a les 18 hores una xerrada sobre l’impacte de la violència masclista en els fills a l’Ateneu.