Crida als rubinencs a manifestar-se contra la guerra i en suport al poble ucraïnès

Rubí se suma a un projecte per impulsar la descarbonització del sector industrial
2 de marzo de 2022
escolarització
L’Oficina d’Escolarització donarà suport a les famílies amb dificultats per fer la preinscripció en línia
2 de marzo de 2022

Crida als rubinencs a manifestar-se contra la guerra i en suport al poble ucraïnès

Redacció

Rubí Solidari ha convocat una nova manifestació contra la guerra i per donar el seu suport al poble ucraïnès, que està patint al seu territori l’atac de l’exèrcit rus. Gairebé una setmana després de l’agressió de Rússia, es calcula que han perdut la vida més de 300 persones i unes 2.000 han resultat ferides. La mobilització impulsada per l’entitat solidària està prevista aquest divendres a les 18.30 h a la plaça Pere Aguilera, davant de l’Ajuntament. 

La convocatòria ha estat secundada per l’Ajuntament de Rubí, que ha fet una crida a participar en aquesta manifestació i altres que es fan arreu del territori per donar suport al poble ucraïnès. Aquests dies, la façana de l’Ajuntament s’il·lumina a la nit de blau i groc, els colors de la bandera nacional d’Ucraïna. “Rubí és un municipi compromès amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes. Estic convençuda que els rubinencs i les rubinenques ens tornarem a mobilitzar com ho vam fer amb motiu de la guerra dels Balcans, la de l’Iraq i la crisi de les persones refugiades de 2015”, ha afirmat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

La manifestació que va tenir lloc el divendres passat va congregar més d’un centenar de persones, alguns dels quals membres de la comunitat ucraïnesa a Rubí.

Recollida de productes de primera necessitat

Com a conseqüència del conflicte bèl·lic, es calcula que ja hi podria haver prop d’un milió de desplaçats que fugen de la guerra, motiu pel qual algunes entitats han començat a mobilitzar-se per fer recollides de material de primera necessitat. 

És el cas de l’Espai Cultural Francesc Alujas, ubicat al c. Justícia, 6, que farà recollida de productes els dilluns i dijous de 17 h a 20 h i el dimarts, dimecres i divendres de 10 h a 13 h fins a l’11 de març. Es demana material sanitari (antiinflamatoris, benes, tisores mèdiques, guants de làtex, xeringues, torniquets), roba (mantes i sacs de dormir, roba d’abric, impermeables, paravents, roba interior tèrmica, guants, gorres) i aliments (cafè, te, cacau, llet en pols, xocolata, galetes, fruits secs). Tot el material recollit es lliurarà als punts de recollida de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES