Cs proposarà al Ple la redacció d’un pla contra l’ocupació il·legal d’habitatges

Imagen noticia
Acte institucional amb les famílies dels 11 rubinencs deportats als camps nazis
18 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El CRAC acull la projecció del documental ‘La mort de Guillem’
22 de septiembre de 2020

Cs proposarà al Ple la redacció d’un pla contra l’ocupació il·legal d’habitatges

Imagen noticia

El grup municipal de Ciutadans (Cs) presentarà al Ple d\’aquest mes de setembre, que se celebrarà aquest dijous, una moció que proposa la redacció d\’un pla municipal contra l\’ocupació il·legal d\’habitatges, un fet que considera que ha experimentat un elevat creixement durant els últims anys a Rubí, així com a Catalunya i a tot l\’estat.

Segons la moció de Cs, el pla inclouria serveis d\’assessorament jurídic als propietaris dels immobles ocupats i hauria d\’assegurar la devolució dels habitatges a aquests últims. La proposta també contempla posar en marxa mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnal en immobles que hagin estat ocupats, a través de la col·laboració amb les associacions de veïns que coneixen la realitat de cada barri.

Ciutadans també demana elaborar un cens d\’habitatges ocupats de forma il·legal, que especifiqui si les ocupacions són amb finalitat delictiva o es tracta de casos d\’estricta necessitat, així com que la Policia Local instrueixi expedients administratius en casos d\’incivisme relacionats amb okupes.

A més, sol·liciten reforçar la presència policial en aquelles zones on ja existeixen cases ocupades i estudiar la possibilitat de crear una unitat de la policia local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles de ser ocupats.
Finalment, volen que el Ple insti a la Generalitat i a l\’Estat a reformar les lleis necessàries per resoldre el problema de l\’accés a l\’habitatge, especialment pels col·lectius més vulnerables, i a prendre les mesures legals pertinents per acabar amb l\’ocupació il·legal.

Mascaretes transparents per ajudar a persones sordes
Cs presentarà una segona moció en la qual es demana a l\’Ajuntament que estudiï adquirir mascaretes transparents i les reparteixi entre el personal de l\’administració que fa atenció al públic, així com als centres docents on hi hagi alumnat amb algun tipus de dèficit auditiu. Aquest tipus de mascaretes ajuden a la comprensió d\’aquelles persones sordes o amb problemes auditius que necessiten llegir els llavis. El text també demana que es puguin facilitar aquestes mascaretes a l\’entorn familiar d\’aquestes persones, així com als comerços que ho demanin.