Demanen el cessament de la cap de Recursos Humans de l’Ajuntament per irregularitats en el nomenament i per estar imputada en el Cas Mercuri

Imagen noticia
El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat
28 de enero de 2019
Imagen noticia
ICV creu que el mandat ha estat nul pel que fa a la millora d’equipaments esportius
30 de enero de 2019

Demanen el cessament de la cap de Recursos Humans de l’Ajuntament per irregularitats en el nomenament i per estar imputada en el Cas Mercuri

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i la secció sindical de la Confederació General del Treball (CGT) a l’Ajuntament de Rubí han demanat avui el cessament immediat de la cap de Recursos Humans (RH) de l’administració local, que ocupa el càrrec des del mes d’octubre. Tant l’AUP com CGT coincideixen en què el seu nomenament ha estat irregular i destaquen especialment que està imputada per corrupció en el Cas Mercuri.

Des de l’AUP assenyalen que la cap, M. Ascención Díaz, no és membre de la plantilla municipal i que va ser reclamada per l’Ajuntament per incorporar-se al servei de Recursos Humans. «No només denunciem la irregularitat de la seva incorporació com a cap de RH, sinó que per l’AUP és totalment inacceptable i escandalós posar una persona imputada per un cas de corrupció al capdavant dels Recursos Humans de l’Ajuntament», apunten.

En aquest sentit, recorden que la peça 31 del Cas Mercuri investiga les possibles col·locacions irregulars al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’AMB. En aquesta peça, hi ha diversos imputats, entre ells l’actual cap de RH i l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, acusats de presumptes delictes de corrupció contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació.

Per la seva banda, CGT, a més de mostrar la seva preocupació per aquest afer, ha denunciat que la contractació s’ha realitzat de forma «absolutament irregular», ja que entén que l’assignació de funcions a la cap de Recursos Humans no s’ha fet conforme a la legislació vigent. En aquest sentit, assenyala que la cap està en comissió de serveis per una vacant de tècnica de RH del grup i subgrup A2, però té encomanades funcions de la vacant de cap de Recursos Humans, de grup i subgrup A1.

Per tot plegat, demanen la dimissió de la tècnica i que la plaça de cap de Recursos Humans es proveeixi de forma legal per poder afrontar amb garanties el procés de consolidació i estabilització de la plantilla municipal. L’AUP va més enllà i demana també la dimissió del regidor Moisés Rodríguez, com a màxim responsable de l’Àrea de Serveis Centrals de l’Ajuntament.