L’Audiència de Barcelona arxiva la querella d’Arrins contra l’exalcaldessa Carme García i l’extinent d’alcalde Manuel Velasco

Imagen noticia
El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat
28 de enero de 2019
Imagen noticia
ICV creu que el mandat ha estat nul pel que fa a la millora d’equipaments esportius
30 de enero de 2019

L’Audiència de Barcelona arxiva la querella d’Arrins contra l’exalcaldessa Carme García i l’extinent d’alcalde Manuel Velasco

Imagen noticia

L’Audiència Provincial de Barcelona ha resolt el sobreseïment i arxiu de les actuacions judicials contra l’excalcadessa Carme García, l’extinent d’alcalde Manuel Velasco i un tècnic municipal de l’àrea d’Activitats, arran d’una querella criminal interposada contra ells per l’empresa Arrins SL, gestora de l’abocador de Can Balasc, per prevaricació i difamació.

Els fets es remunten al gener del 2015 quan el govern local, liderat en aquell moment per García Lores, va decretar la suspensió de les obres de l’abocador de Can Balasc per manca de llicència d’obres i va sol·licitar al jutge la suspensió de les actuacions quan l’empresa va negar l’entrada d’agents de la Policia Local. La reacció de TMA Grup Sánchez, a qui pertany Arrins, va ser presentar una querella criminal per prevaricació i difamació, ja que considerava innecessari el tràmit de demanar llicència d’obres basant-se en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2012.

La querella criminal es va interposar al Jutjat d’instrucció número 7 de Rubí, on es va acordar prosseguir les diligències prèvies per si els fets imputats a l’exalcaldessa i l’extinent d’alcalde i el funcionari eren constitutius d’un delicte de prevaricació, desobediència i injúries. Els tres imputats van presentar recurs d’apel·lació sobre el qual s’ha pronunciat ara l’Audiència Provincial.

Sobre el tècnic d’Activitats, la resolució afirma que no hi ha indicis, de cap manera, dels presumptes delictes, ja que es va limitar a fer un informe a partir d’un informe previ arran d’una inspecció ocular i de fotografies en el qual apuntava que les obres que es feien a l’abocador no s’ajustaven a la llicència d’activitats concedida.

Pel que fa García Lores i Velasco, apunta que no hi ha indicis de delicte de desobediència ni de prevaricació, ja que la concessió de llicència d’activitats no comporta automàticament l’autorització del permís per a iniciar l’activitat, que resta pendent d’altres tràmits com la llicència d’obertura o la corresponent llicència d’obres. També assenyala que en les entrevistes i declaracions efectuades per aquests en els mitjans de comunicació no es detecta interès vexatori, ofensiu o que afectés a l’honor i a la dignitat de l’empresa per la qual cosa no dona lloc al delicte d’injúries.

En declaracions a Diari de Rubí, Manuel Velasco ha manifestat la seva satisfacció per aquesta decisió judicial: «Estem contents que la justícia hagi vist que aquesta querella no tenia recorregut».