Desarticulada una organització criminal amb capacitat per produir sis milions d’euros en marihuana

Imagen noticia
Es reprenen les obres del pont del carrer Sant Joan
1 de julio de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament té una quarantena de treballadors contractats amb un pla d’ocupació
3 de julio de 2020

Desarticulada una organització criminal amb capacitat per produir sis milions d’euros en marihuana

Imagen noticia

Els Mossos han desarticulat una banda criminal amb epicentre a Terrassa, i lligams amb Rubí, dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals i han detingut 27 persones. La investigació es va iniciar a finals de desembre del 2019 quan es va detectar l’existència de la banda criminal dedicada al cultiu i tràfic intensiu de marihuana anomenada Clan Egara.

L’organització funcionava com un càrtel on cadascun dels seus caps disposava de les seves plantacions tot i que es donaven suport logístic i s’intercanviaven treballadors amb la finalitat de maximitzar-ne els rendiments. Per justificar els ingressos davant l’Agència Tributària, es donaven d’alta a la Seguretat Social amb contractes entre els seus membres i pagant-se part dels deutes que tenien a través de les nòmines.

La marihuana es cultivava en cases llogades o adquirides pels integrants del clan. Els caps de la banda disposaven de diverses immobiliàries i empreses de construcció amb l’objectiu de blanquejar els abundants ingressos que tenien.

El Clan Egara tenia capacitat per produir anualment marihuana per un valor de sis milions d’euros.
Durant l’operació policial, es van realitzar 42 escorcolls a localitats com Terrassa, Rubí, Sabadell, Castellar del Vallès, Matadepera, Sant Quirze, Monistrol de Calders, Roda de Berà o la Bisbal del Penedès, entre altres. Els agents han intervingut 186.000 euros, divuit vehicles, armes i material per valor d’un milió i mig d’euros.